«Για να βγει Μις Ολλανδία 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ (άρα άντρας)» - Ξέσπασε η Καίτη Φίνου και μίλησε για όρια

Η ανάρτηση της στο Instagram

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η 22χρονη Rikkie Valerie Kolle, είναι η πρώτη τρανς που κέρδισε τον διαγωνισμό καλλιστείων στην Ολλανδία και είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο της Μις Υφήλιος. Γεννήθηκε άνδρας και προσδιορίζεται από τα 11 του σαν γυναίκα, όταν συστηνόταν ως Ρίκι, τη γυναικεία εκδοχή του ανδρικού Ρικ που του είχαν δώσει στη γέννησή του και με τη στήριξη της οικογένειάς του από την εφηβική ηλικία ακόμη ξεκίνησε τη διαδικασία της φυλομετάβασης. Στις αρχές του 2023, υπεβλήθη σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

Η είδηση αυτή έφερε διάφορα σχόλια ανά τον κόσμο, με αρκετά να είναι αρνητικά, με άνδρες αλλά και γυναίκες να σχολιάζουν πως τα καλλιστεία είναι για τις γυναίκες και όχι για άνδρες που άλλαξαν φύλο.

Ανάμεσα τους και η Καίτη Φίνου (δείτε το δωμάτιο που μένει), η οποία ξέσπασε με μια ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η ανάρτηση της Καίτης Φίνου για το τρανς μοντέλο που κέρδισε το Μις Ολλανδία 2023

«Γιατί έγιναν τόσοι αγώνες για να ψηφίζουν οι γυναίκες,να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άντρες,υπέστησαν κακοποιήσεις σε δουλειά και στον οικογενειακό τους κύκλο...φυλακίστηκαν για τα πιστεύω τους,βασανίστηκαν,εκδιώχθηκαν.... Η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάζεται κάθε χρόνο 8 Μαρτίου........γιατί λοιπόν .έγιναν τόσες θυσίες;
για να βγεί Μις Ολλανδια 2023 τρανς; με ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΡΙΟ(άρα άντρας) και μάλιστα να χειροκροτούν οι πολλοί για να μην χαρακτηρισθούν ομοφοβικοί ,φασίστες.... ταμπέλες που δυστυχώς σταυρώνουν αντιλήψεις,πεποιθήσεις,ειναι μη δημοκρατικές...
Η άποψή μου;
Υπάρχουν και όρια......», έγραψε.

Η ανάρτηση που είχε κάνει η 22χρονη μετά την αλλαγή φύλου

«Η ημέρα που έγινα αυτό που ήθελα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι από τους οπαδούς μου γνωρίζουν ότι γεννήθηκα σε λάθος σώμα. Γεννήθηκα ο μικρός Ρικ. Αλλά ο μικρός Ρικ ήθελε να γίνει η δυνατή Ρίκι. Η μετάβαση από αρσενικό σε θηλυκό έγινε. Από την ηλικία των 8 ετών ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, μέσα από πολλές βαθιές κοιλάδες που σίγουρα πέρασα. Ειδικά όταν παρουσιάστηκα πραγματικά ως γυναίκα και άλλαξα το όνομά μου σε Ρίκι γύρω στην ηλικία των 11 ετών. Από το bullying μέχρι τα wait-ups και το να τρέχω κλαίγοντας στο σπίτι δεν ήταν εύκολο και συχνά σκεφτόμουν "Γιατί εγώ; Γιατί μου συμβαίνει αυτό;". Αλλά πάντα είχα μεγάλη υποστήριξη από την αγαπημένη μου οικογένεια και τους φίλους μου.

Μου έδωσαν πρώτα αναστολείς της εφηβείας στα 12 και μετά γυναικείες ορμόνες στα 16. Τελικά, ήξερα τι ήθελα όταν ήρθε η ώρα - χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου. Κάτι που θα με έκανε προσωπικά 100% γυναίκα. Παρόλο που ξέρω ότι αυτό το βιώνει ο καθένας διαφορετικά, για μένα ήξερα ότι αυτό θα έκλεινε τον κύκλο.

Μετά από μια διετία στη λίστα αναμονής, πολλές αναποδιές και δύσκολες στιγμές, έλαβα ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο στα μέσα Δεκεμβρίου του 2022: «Καλημέρα κυρία μου, έχουμε μια ημερομηνία για εσάς». Μέσα μου ένιωσα αμέσως μια αίσθηση γαλήνης, ''επιτέλους'', σκέφτηκα. Επιτέλους το όνειρό μου γίνεται πραγματικότητα, αυτό που μερικές φορές φαινόταν πολύ μακρινό. Επιβεβαιώθηκε η ημερομηνία της επέμβασης... ΥΓ.: Θέλω να σας ενημερώσω όλους ότι η χθεσινή επέμβαση κύλησε ομαλά και καλά. Από αυτή τη στιγμή ξεκινάει ένα εντελώς νέο ταξίδι, γιατί τρανς γυναίκα εξακολουθώ να είμαι, και αυτό δεν θα αλλάξει. Ωστόσο, ανυπομονώ για το μέλλον και για όλα όσα θα έρθουν, για το πόσο ευτυχισμένη θα είμαι και πόσο θα με αγαπούν οι κοντινοί μου άνθρωποι.

Ευχαριστώ για όλα τα καλά και θερμά λόγια μέχρι στιγμής, αυτό μου κάνει πολύ καλό Θα αναρρώσω τώρα και θα επιστρέψω πιο δυνατή γυναίκα απ' ό,τι ήμουν ήδη. Και να θυμάστε: Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος. Ακόμα κι αν τα πράγματα μερικές φορές φαίνονται ανέφικτα ή πολύ μακρινά. Επιμείνετε και τολμήστε να επιλέξετε για τον εαυτό σας, μόνο εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά στο να γίνετε ο εαυτός σας»