Πότε και που θα γίνει το μνημόσυνο των σαράντα του Γιάννη Φλωρινιώτη

Πέρασε κιόλας τόσος καιρός

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Στη θλίψη βυθίστηκε το πανελλήνιο με το θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη. Ο τραγουδιστής με την μεγάλη καριέρα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έπειτα από προβλήματα με την υγεία του, γεγονός που γνώριζε μονάχα η οικογένεια του. Όταν η κόρη του αποφάσισε να το αποκαλύψει και να κάνει έκκληση στον κόσμο να προσευχηθεί για να γίνει καλά, δυστυχώς λίγο πριν προβληθεί η συνέντευξη της ο αγαπημένος της πατέρας έφυγε από τη ζωή.

Ο λόγος που νοσηλεύτηκε ήταν το πνευμονικό οίδημα, ωστόσο, κατέληξε από καρδιακή ανακοπή λίγες ημέρες αφότου νοσηλεύτηκε στο Σωτηρία.

Οι φωτογραφίες από την κηδεία του προκαλούν ρίγη συγκίνησης, με πρώην συνεργάτες και θαυμαστές να τον τιμούν με την παρουσία τους στο τελευταίο "αντίο". Ο Γιάννης Φλωρινιώτης μάλιστα, κηδεύτηκε με την αγαπημένη του ενδυμασία - δείτε εδώ.

Πότε θα γίνει το μνημόσυνο του Γιάννη Φλωρινιώτη για τα 40

Το μνημόσυνο του Γιάννη Φλωρινιώτη για τις 40 ημέρες από την κηδεία του, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 09:30 στον Ιερό Ναό Ρόδον το Αμάραντον Πειραιά.

Ο πραγματικός λόγος που ο γιος του, Σάββας, δεν πήγε στην κηδεία του

H οικογένεια του εκτός του Σάββα, βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής Πρωινό του ΑΝΤ1, όπου μίλησε με πολύ συγκινητικά λόγια για τον σπουδαίο καλλιτέχνη με την μεγάλη καριέρα.

«Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, δεν έχω κοιμηθεί καθόλου αυτές τις μέρες, με χάπια. Εκείνο το βράδυ, πριν μπει στο νοσοκομείο αυτό μου είπε "Θέλω παιδί μου εσύ να είσαι καλά. Εγώ την έζησα τη ζωή μου και ας πεθάνω..."», εξομολογήθηκε ο Νίκος Φλωρινιώτης, ο οποίος ζούσε καθημερινά τους γονείς του, καθώς έμενε μαζί τους.

Μεταξύ άλλων, η Μάχη Φλωρινιώτη, θέλησε να απαντήσει σε όσους σχολίασαν το γεγονός πως ο μεγάλος τους γιος έλειπε από την κηδεία. «Να πούμε στον κόσμο ότι το μεγάλο παιδί είναι στην Κύπρο. Ο γιος μου, έτυχε ξαφνικά και δε μπαίνει στο αεροπλάνο να γυρίσει, φοβάται. Για αυτό δεν ήρθε στην κηδεία» είπε χαρακτηριστικά ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση.

«Μετά το 1978 ξεκίνησε να γίνεται διάσημος. Δεν άλλαξε ποτέ! Στο πιο φτωχό σπίτι και στα πιο πλούσια ήταν το ίδιο. Δεν ξεχώριζε κανέναν! Για αυτό τον αγαπούσε ο κόσμος», είπε επίσης συγκινημένη η σύζυγός του.