Κραυγή αγωνίας από τον Σπύρο Φωκά και την σύζυγό του: «Παναγιά μου βοήθησέ μας!»

Μια ανάσα από το σπίτι τους στην Κορινθία οι φλόγες - Σε αναπηρικό καροτσάκι ο ηθοποιός

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Κραυγή αγωνίας από τον Σπύρο Φωκά και την σύζυγό του: «Παναγιά μου βοήθησέ μας!»

Μια ανατριχιαστική αποκάλυψη έκανε μέσα από ρεπορτάζ του στην εφημερίδα Espresso ο Νίκος Νικόλιζας. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος τραγικές ήταν οι στιγμές που έζησε ο Σπύρος Φωκάς και η σύζυγός του, Λίλιαν, οι οποίοι έβλεπαν από το σπίτι τους στο Καλαμάκι Κορινθίας τη φωτιά να πλησιάζει την περιοχή και τις φλόγες να τους απειλούν.

Εφιαλτικές στιγμές για τον Σπύρο Φωκά και την σύζυγό του

Ο ηθοποιός αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας και πολύ σοβαρά τα οποία τον καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι. Μετά τις 15:00 το μεσημέρι εχθές που η πολιτική προστασία έδωσε σήμα να εκκενωθούν όλες οι περιοχές κοντά στους Αγίους Θεοδώρους, η σύζυγος του Φωκά, με δάκρια στα μάτια όπως αναφέρει το ρεπορτάζ έντυσε τον Σπύρο, μάζεψε σε μια βαλίτσα όσα υπάρχοντα μπορούσε και περίμενε υπομονετικά νεότερα για την πυρκαγιά που πλησίαζε στο σπίτι τους και είχε ήδη κάψει μεγάλες εκτάσεις στο Λουτράκι Κορινθίας.

«Από το μπαλκόνι βλέπουμε καπνούς. Ο Σπύρος δεν μπορεί να μετακινηθεί με κανένα μέσο», είπε μεταξύ άλλων η Λίλιαν στην εφημερίδα Espresso.

Κραυγή αγωνίας από τον Σπύρο Φωκά και την σύζυγό του: «Παναγιά μου βοήθησέ μας!»
«Αν γίνει κανένα κακό και καεί κι αυτό (το σπίτι) θα είμαστε επί ξύλου κρεμάμενοι», δηλώνει ανήσυχη.

Όπως είναι γνωστό το ζευγάρι εδώ και αρκετά χρόνια μένει σε ένα φτωχικό σπιτάκι στο συγκεκριμένο σημείο (διαβάστε εδώ για την οικονομική καταστροφή του). Εκεί έχουν όλα τους τα υπάρχοντα, όλη τους την ζωή...