Θανάσης Αλευράς: «Δεν ακούω: Αίσχος! Ντροπή! Μας κακοποιήσατε!» - Τι είπε για την Κιτσοπούλου

Έξαλλος με τις εξελίξεις!

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο γνωστός ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, αποφάσισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Instagram, να πάρει θέση για όλα όσα γίνονται στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν, μίλησε και για τις φωτιές που μαστίζουν την χώρα μας, αλλά και για την παράσταση Σφήκες, που ανέβασε η Λένα Κιτσοπούλου (δείτε εδώ και την ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για την Λένα) στην Επίδαυρο.

Η ανάρτηση του Θανάση Αλευρά

Ο Θανάσης Αλευράς, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στο story του στο Instagram, είπε όλα όσα πολλοί θέλουν να πουν, αλλά δεν λένε. Ο γνωστός ηθοποιός, μίλησε ανοιχτά για την θέση που πρέπει να πάρει το κράτος για όλα αυτά που συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα στο story που ανέβασε, γράφει : «Η Κιτσοπούλου σας μάρανε. Δεν ακούω: Αίσχος!, Ντροπή!, Μας κακοποιήσατε!, για τόσα αίσχη που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. Δύναμη στους ανθρώπους και στα ζώα».

Μάλιστα ο ίδιος, σε ένα άλλο story του έγραψε : «ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του:

αλευρας
κλιματικκη αλλαγη

Δωρεάν διαμονή σε ξενοδοχεία - Αναλυτικά τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Τραγικές οι πρώτες συνέπειες από τα πύρινα μέτωπα, που ξέσπασαν τη Δευτέρα 17/7 με τεράστιες εκτάσεις φυσικού περιβάλλοντος να καίγονται, ζωάκια να χάνουν τη ζωή τους και περιουσίες να τυλίγονται στις φλόγες (δείτε εδώ φωτογραφικό υλικό).

Για το λόγο αυτό, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε ένα πλαίσιο συνεργασίας με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο ανακοίνωσε αναλυτικά τα μέτρα, που πήρε για τους πυρόπληκτους, που έχασαν τα σπίτια τους.

  • Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται άμεσα στα τηλέφωνα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (213 1510903 και 213 1510953 | 08:00 – 24:00) και να αιτούνται της εν λόγω αρωγής, δίνοντας τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, ΑΔΤ, ΑΦΜ, αριθμός μελών οικογένειας και διεύθυνση κατοικίας).
  • Οι πολίτες έχουν και τη δυνατότητα να απευθύνονται και στους Δήμους και στην Περιφέρεια, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταφέρουν τα εν λόγω στοιχεία στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.
  • Τα στοιχεία συγκεντρώνονται και άμεσα, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, δρομολογείται η φιλοξενία των πυρόπληκτων συμπολιτών μας.

Φωτιά

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε 4 μεγάλες δασικές πυρκαγιές εκ των οποίων δύο στην Αττική σε Νέο Κουβαρά, Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλλι Βοιωτίας. Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν συνολικά 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα τα οποία διαχειρίζεται το επιτόπιο κινητό επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, ενώ από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό Σώμα 4 φουσκωτά και με τη βοήθεια δύο ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή της Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών πυροσβεστών και των εθελοντικών ομάδων που επιχειρούν. Ταυτόχρονα ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει και η Ελληνική Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ενώ η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Η πυρκαγιά από την έναρξή της εξαιτίας των ισχυρών ανέμων κάλυψε 12 χιλιόμετρα σε δύο ώρες έγινε απειλητική προκαλώντας υλικές ζημιές. Γι αυτό για προληπτικούς λόγους εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την προληπτική απομάκρυνση τους προς ασφαλή προορισμό.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή ενός αλλοδαπού όπου εξετάζεται γιατί σύμφωνα με υποδείξεις έθεσε την πυρκαγιά στην περιοχή του Νέου Κουβαρά.

Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε δύο ώρες μετά στο Καμάρι Βοιωτίας, επιχειρούν 94 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 30 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά στην περιοχή Καλλιθέα Λουτρακίου. Η πυρκαγιά κατευθύνθηκε απειλητικά προς Άγιο Χαράλαμπο με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας υλικές ζημιές σε αρκετές περιοχές. Εκδόθηκαν τρία μηνύματα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων οικισμών. Στη συνέχεια εστάλη και τρίτο μήνυμα από Ιστιαία, Καλαμάκι και Παράδεισο προς ασφαλή σημεία.

Και εδώ οι πυροσβέστες σε αρκετές περιπτώσεις απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά 135 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πενήντα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αυτές επιχειρούν οκτώ αεροσκάφη, πέντε ελικόπτερα εκ των οποίων δύο ελικόπτερα έχουν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 40 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα καθώς και τέσσερις προωθητές γαιών.

Στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο στα Δερβενοχώρια επιχειρούν 84 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά αεροσκάφη, τέσσερα ελικόπτερα. Στο πλαίσιο της έκθεσης συγκλήθηκε νωρίτερα σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων με συμμετοχή των Υπουργών και Υφυπουργών Επικρατείας, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. Είναι διαρκής η ενημέρωση από τα επιχειρησιακά στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Όλες οι δυνάμεις μας θα παραμείνουν στο πεδίο ισχυρές και θα ενισχυθούν περαιτέρω με στόχο τον περιορισμό των πυρκαγιών, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας».