Σπύρος Μπιμπίλας: «Μαθαίνω ότι στην παράσταση της με σατίρισε, με κανιβάλισε!» - Οι δηλώσεις του για την Λένα Κιτσοπούλου

«Αν δεν σου αρέσει το θέαμα φεύγεις κι έχεις δικαίωμα κριτικής»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, και βουλευτής του κόματος Πλεύση Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, θέλησε να πάρει θέση, αναφορικά με την παράσταση Σφήκες του Αριστοφάνη, που ανέβασε η Λένα Κιτσοπούλου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Η παράσταση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στους θεατές της, όσο και στα σχόλια στο Twitter (δείτε εδώ τον χαμό στο Twitter με την Λένα Κιτσοπούλου).

Η δήλωση του Μπιμπίλα για την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, θέλησε να τοποθετηθεί επί του ζητήματος που έχει προκύψει εξαιτίας της παράστασης που ανέβασε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο. Στην αρχή της δήλωσης του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, είπε ότι: «Άφησα να καταλαγιάσει κάπως ο πόλεμος που ξέσπασε ευτυχώς για την τέχνη αυτήν την φορά για να πω και εγώ δύο ψύχραιμα λόγια! Προσωπικά δεν γνωρίζω την αιρετική αντισυστημική και εξτρημ καλλιτέχνιδα Λένα Kιτσοπουλου, ούτε είχα την χαρά να δουλέψω μαζί της, γιατί έχω δει δουλειές της, άλλες θαύμασα κι άλλες με άφησαν με απορία για όσα είδα. Στην τέχνη όλα επιτρέπονται και κανείς δεν μπορεί να βάλει χαλινάρι στις απόψεις των δημιουργών όσο κι αν προκαλούν το κοινό αίσθημα».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι: «Τα ίδια λέγαμε όταν οι Χριστιανοταλιμπαν ούρλιαζαν έξω από θέατρα που έθιγαν κατά την άποψή τους τα ιερά και όσια τους. Αν δεν σου αρέσει το θέαμα φεύγεις κι έχεις δικαίωμα κριτικής. Ο κανιβαλισμός δεν είναι δείγμα πολιτισμένων ανθρώπων κι αυτό ισχύει και για τους υποστηρικτές της Λένας που κανιβαλιζουν τους αντίθετους με αυτήν. Κι η ίδια κανιβαλίζει με ανορθόδοξους τρόπους γιατί έτσι εκφράζεται».

Ακόμα ο Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέρθηκε στις πληροφορίες που είχε σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του σε μεγάλο μέρος της παράστασης. Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «Μαθαίνω ότι στην παράσταση της και την ελεύθερη διασκευή που έκανε για το έργο του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΣΦΗΚΕΣ που (σημειωτέον είναι το πρώτο έργο που εμφανίστηκα στην Επίδαυρο ως κορυφαίος του Χορού πλάι στον Κώστα Βουτσά το 85), κανιβαλισε επί μακρόν εμένα ή με σατίρισε ή με προσβαλλε ή με ανέφερε, όπως μου είπαν πολλοί. Ίσως να μην με γνωρίζει καλά, ίσως της έχουν δώσει λάθος πληροφορίες. Κρίμα που δεν έχουμε ποτέ μιλήσει ανθρώπινα για να με καταλάβει..»

Κλείνοντας ο βουλευτής και πρόεδρος του ΣΕΗ, δήλωσε τα εξής: «Προσωπικά δεν με πειράζει μιας και τελευταία οι επιθέσεις στο πρόσωπο μου μέσα από την ελευθεριοτητα του διαδικτύου εντείνονται. Αυτό ίσως αναπαρηγαγε αλλά πού υπάρχει συνειρμός με το συγκεκριμένο έργο; Παρ όλα αυτά είμαι είμαι υπέρ της ελευθερίας στην όποια τέχνη, υπέρ της οποιας Λένας που θυμίζει πολύ την Ξενουδακη του 80 που έβριζε το κοινό και άρεσε, η οποία όμως δεν είχε καμία κρατική υποστήριξή καμία βοήθεια κι επέμενε με δικά της έξοδα κ μικρές βοήθειες από φίλους σε αντίθεση με την Λένα που όλα είναι δοσμένα σε/αυτήν από το σύστημα που κατακρίνει ορθώς και εξευτελίζει».