«Ήμουν εκεί κάηκε το σπίτι του...» - Με τρεμάμενη φωνή η Ευτυχία Μέλη για όσα ζει με τη φωτιά στο Λαγονήσι

Σοκαριστικές αποκαλύψεις!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σοκαριστικές δηλώσεις παραχώρησε η Ευτυχία Μέλη την Τρίτη 18/7 στην κάμερα του Καλοκαίρι Yes με την ίδια να μιλάει από το σπίτι της στο Λαγονήσι παραθέτοντας την κατάσταση, που επικρατεί με τις φωτιές στην περιοχή.

Η γνωστή ηθοποιός από την Δευτέρα 17/7, που ξέσπασαν οι πρώτες επικίνδυνες φωτιές έδειξε μέσα από τα social media την κινητοποίησή και την ανησυχία της με ένα βίντεο γροθιά στο μαχαίρι (δείτε το εδώ).

Με τις νέες δηλώσεις τόνισε, πως η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη και έντονη, κάνοντας παράλληλα γνωστό, πως κάηκε το σπίτι του ξαδέρφου με την φωνή της να φέρνει ρίγη συγκίνησης.

Οι δηλώσεις της Ευτυχίας Μέλη για τα μέτωπα της πυρκαγιάς

«Έχει κάψει σπίτια, τώρα καίει την Σαρωνίδα...Ήμουν εκεί κάηκε το σπίτι του ξάδερφου μου, κάηκαν γειτονικά σπίτια, δυστυχώς...κάηκαν και ζώα στο δρόμο, έκανε μεγάλη καταστροφή για πάρα πολύ κόσμο. Δε μπόρεσα να φύγω, εφόσον αναπνέω και μπορώ είμαι εδώ γιατί έχω πάρα πολλά ζώα στο σπίτι και μαζεύω όσο μπορώ σε κλουβιά.

Έχουν φύγει όλοι. Υπήρξε πανικός, έχουν φύγει όλοι. Στην παραλιακή γίνεται χαμός. Καλύτερα όσοι δε ζείτε εδώ, να μην έρθετε. Ο κόσμος έχει εκκενώσει τα σπίτια του, το έχει πάρει πολύς σοβαρά, έχει φύγει πάρα πολύς κόσμος. Η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια, δεν είναι μόνο στα βουνά και στα δάση, είναι μέσα στα σπίτια. Είμαι έτοιμη, το αμάξι είμαι έτοιμη...

Προσοχή στα τσιγάρα σας, μην πετάτε τσιγάρα στον δρόμο. Προσέξτε, αυτό το τσιγάρο κατέστρεψε κόσμο σήμερα, αν δεν είναι εμπρησμός», είπε η Ευτυχία Μελή.

Τελευταία εξέλιξη: Τέσσερα Canadair από Γαλλία και Ιταλία θα συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Τέσσερα canadair από τη Γαλλία και την Ιταλία αναμένεται να φτάσουν στην Ελλάδα για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών, μετά την ενεργοποίηση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο twitter, ο επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, Γιάνες Λέναρσιτς.

Ειδικότερα, ο κ. Λέναρσιτς σημειώνει: «Μετά από αίτημα της Ελλάδας για βοήθεια για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην περιοχή της Αττικής, κινητοποιούμε δύο Canadair από την Ομάδα Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ στη Γαλλία και δύο Canadair από τον στόλο μας του rescEU στην Ιταλία, που αναμένεται να φθάσουν ακόμη και σήμερα. Οι Ευρωπαίοι προτοποθετημένοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία βοηθούν ήδη».