Σκηνές που ''κόβουν'' την ανάσα - Πυροσβέστης λιποθύμησε στο πύρινο μέτωπο

Η κατάστασή του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ - EUROKINISI

Η μάχη, που δίνεται από τη Δευτέρα 17/7 στα πύρινα μέτωπα της χώρας κόβει την ανάσα με τους πυροσβέστες, εθελοντές, την αστυνομία και απλό κόσμο να δίνουν τεράστιο αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Η πυρκαγιά στη Μάνδρα μαίνεται και την Τετάρτη 19/7 με τα σώματα της πυροσβεστικής να χάνουν σιγά σιγά τις δυνάμεις τους, καθώς παλεύουν με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα την ημέρα και τη νύχτα!

Δείτε επίσης: «Σαν μάνα μου στο λέω» - Συγκλονίζει αστυνομικός παρακαλώντας γυναίκα να εγκαταλείψει στο σπίτι της πριν καεί

Πυροσβέστης έχασε τις αισθήσεις του

Το ρεπορτάζ του Alpha μετέφερε εικόνες από την περιοχή της Μάνδρας την Τετάρτη 19/7 αλλά και την είδηση, πως άνδρας της πυροσβέστης λιποθύμησε και έχασε τις αισθήσεις δεδομένου, ότι η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Ο άνδρας που δε μπορούσε να διαφύγει από τη φωτιά

Σε μεγάλο πανικό βρισκόταν ένας κάτοικος της Μάνδρας, διότι εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που υπάρχει στην περιοχή, δεν μπορούσε να πάει στο πρατήριο καυσίμων που είχε αποκλειστεί ο πατέρας του. Να σημειωθεί ότι ο ηλικιωμένος, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του. Ο γιος του δεν ήξερε πως να φτάσει στο σημείο, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί (δείτε εδώ ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί).

Ο γιος του ηλικιωμένου δεν ήξερε τι να κάνει προκειμένου να βοηθήσει τον πατέρα του, ο οποίος έχει σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, και είχε αποκλειστεί σε ένα πρατήριο καυσίμων της περιοχής του, και δεν μπορούσε να φύγει λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Ο πολίτης, προσπαθούσε να βρει στο τηλέφωνο τον πατέρα του, με σκοπό να του εξηγήσει ότι δεν μπορεί να φτάσει ο ίδιος στο σημείο που βρίσκεται ο πατέρας του, προκειμένου να τον σώσει, καθώς οι δρόμοι ήταν κλειστοί. Πιο συγκεκριμένα του είπε ότι: «Δεν μπορώ να περάσω… Με αυτόν επικοινωνώ. Μπαμπά έχει περάσει η φωτιά; Με ακούς; Τι γίνεται τώρα; Εδώ κοντά είναι. Δεν μπορεί να κατέβει, δεν έχει αμάξι, τίποτα. Περίμενε πρέπει να στείλω κάποιον να σε πάρει η πυροσβεστική ή αστυνομία. Να ενημερώσουν να τον πάρω να τον πάω στο σπίτι του».

Δείτε εδώ το βίντεο: