Βασίλης Μπισμπίκης: «Σε καταδικάζω στην...» - Τοποθετήθηκε εκ νέου για την Λένα Κιτσοπούλου

Τι λέει στην καινούρια του ανάρτηση

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Ο γνωστός ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης πριν από λίγες μέρες, μέσω μίας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποφάσισε και εκείνος με την σειρά του να πάρει θέση για τα όσα λέγονται για την παράσταση που ανέβασε η Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο την Παρασκευή και το Σάββατο 14-15/07/23 (δείτε εδώ την ανάρτηση που είχε κάνει).

Ωστόσο, το πρωί της Πέμπτης 20/7 ο ηθοποιός τοποθετήθηκε εκ νέου σχετικά με τα όσα λέγονται για την Λένα Κιτσοπούλου. Ο Βασίλης Μπισμπίκης έχει κάνει ξεκάθαρη την θέση του αναφορικά με το πιο ''στρατόπεδο'' έχει διαλέξει.

Η νέα ανάρτηση του Βασίλη Μπισμπίκη για την Λένα Κιτσοπούλου

Ο Βασίλης Μπισμπίκης, έκανε μία νέα ανάρτηση στο προφίλ του στο Instagram, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά ανοιχτά την θέση του σχετικά με τα όσα λέγονται για την σκηνοθέτη και ηθοποιό την Λένα Κιτσοπούλου. Πιο συγκεκριμένα ο ηθοποιός στην νέα του ανάρτηση δήλωσε ότι: «....σε καταδικάζω στην εκπομπή μου, στο κινητό μου, δημόσια, όπου βρεθώ κι όπου σταθώ, και προσέξτε καλά: όποιος δεν συμφωνεί μαζί μου είναι φασίστας, είναι συνένοχος με τον ένοχο. Κατηγορώ, άρα είμαι κάτι. Κατηγορώ άρα υπάρχω... Λένα Κιτσοπούλου».

Δείτε εδώ την ανάρτηση του:

Η νέα ανάρτηση του Βασίλη Μπισμπίκη

Σπύρος Μπιμπίλας για Λένα Κιτσοπούλου: «Ο καθένας μπορεί να...»

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ, και βουλευτής του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, την Τρίτη 18/07/23, θέλησε να πάρει θέση, αναφορικά με την παράσταση Σφήκες του Αριστοφάνη, που ανέβασε η Λένα Κιτσοπούλου στην Επίδαυρο. Έτσι ο πρόεδρος του ΣΕΗ, προέβη σε μία ανάρτηση μέσω των social media.

Ωστόσο, την ανάρτηση αυτή την κατέβασε μετά από λίγο, καθώς την θεώρησε ως κριτική μίσους προς την Λένα Κιτσοπούλου (δείτε εδώ τι έγραφε στην ανάρτηση). Για αυτό τον λόγο, ο ίδιος τοποθετήθηκε ξανά το πρωί της Τετάρτης 19/07/23, στην camera της εκπομπής του Open, στο Καλοκαίρι yes.

Στην αρχή ο πρόεδρος του ΣΕΗ, αναφέρθηκε στην αγάπη που έχει για την τέχνη, αλλά και στο τι είδους άνθρωπος είναι. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε ότι: «Είμαι ένας άνθρωπος ψύχραιμος που την τέχνη την αντιμετωπίζω με πολλή αγάπη. Στην τέχνη είναι όλα επιτρεπτά. Ο καθένας μπορεί να καταθέτει αυτό που αισθάνεται, άσχετα με το αν προκαλεί τους άλλους. Αυτό που εμένα μπορεί να αρέσει, σε άλλους μπορεί να μην αρέσει καθόλου».

Για την Λένα Κιτσοπούλου, δήλωσε ότι: «Εγώ θαυμάζω τη Λένα Κιτσοπούλου, Κάποιοι κράτησαν ένα κομμάτι από την ανάρτησή μου και είπαν ότι ήμουν οργισμένος μαζί της γιατί με κανιβάλισε. Εγώ αυτό που είπα είναι ότι, κάποιοι που είδαν την παράσταση είπαν ότι με κανιβάλισε, άλλος ότι με διαφήμισε και άλλος ότι με ανέφερε…»

Στην συνέχεια, είπε ότι ακόμα και αν διαφωνεί με κάποια παράσταση θα την υποστηρίξει, διότι αυτή είναι η φύση της τέχνης. Είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ακόμη και αν διαφωνώ με την παράσταση, θα την υπερασπιστώ. Η τέχνη είναι από μόνης της δυνατή ώστε να αντέχει και στην πιο κακή κριτική. Έχουν όμως δικαίωμα και κάποιοι άλλοι άνθρωποι να μην τους αρέσει καθόλου, να δυσανασχετούν. Κι αυτό μέσα στη δημοκρατία είναι. Το Instagram κατέβασε την ανάρτησή μου γιατί τη θεώρησε κριτική μίσους».

Ακόμα δήλωσε τα εξής: «Πως γίνεται εγώ να μιλάω υπέρ της τέχνης και της Κιτσοπούλου και της ελευθερίας της τέχνης και το Instagram να μου λέει ότι είναι κριτική μίσους, δεν το καταλαβαίνω. Πιθανόν να θεωρήθηκε κριτική μίσους η αναφορά μου στους Χριστιανοταλιμπάν. Θεωρώ ανεπίτρεπτο το Instagram να κατεβάζει μια ανάρτηση που είναι αποτέλεσμα δημοκρατικής σκέψης».

Σχετικά με τα sites που απομονώνουν τα λεγόμενα του είπε ότι: «Από την άλλη, τα site που απομονώνουν τις φράσεις για τους τίτλους είναι απαράδεκτα. Εγώ δεν είπα κάτι τέτοιο. Εμένα δε με ενοχλεί τίποτα στην Τέχνη. Μπορεί να διαφωνώ αλλά λέω ότι, ο άλλος έχει δικαίωμα να το κάνει… Αν δε μου αρέσει αυτό που εκφράζεις, μπορώ να το αποδοκιμάσω αλλά δε θα σε κατακρεουργήσω. Η κυρία Κιτσοπούλου δε μου έχει κάνει ποτέ πρόταση συνεργασίας».

Τέλος ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε τα εξής: «Έχω δει πάρα πολλές παραστάσεις της. Μερικές τις έχω θαυμάσει και σε μερικές άλλες έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό γιατί δε μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει. Αυτό δε σημαίνει ότι κάποιος άλλος δε κατάλαβε. Παραμένει μια καλλιτέχνης αιρετική, μια καλλιτέχνης ενδιαφέρουσα που αυτό το τόνισα και στην ανάρτησή μου, που πολύ συχνά επιδοτείται από κρατικά κονδύλια».

Δείτε εδώ το βίντεο :