«Ντροπή! Τόσο φανερά και τόσο ύπουλα» - Απίστευτη καταγγελία από τον Τριαντάφυλλο για τη φωτιά στη Ρόδο

Τα είπε όλα με ένα story στο instagram

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Τριαντάφυλλος ήταν από τους πρώτους, που έκαναν έκκληση για το νησί της Ρόδου από το οποίο κατάγεται σχετικά με τις φωτιές, που εδώ και ημέρες έχουν κάψει μεγάλες εκτάσεις της (δείτε εδώ τον ξάδερφό του να σβήνει την πυρκαγιά).

Μέσα από το instagram ο τραγουδιστής άλλοτε κάνει έκκληση για βοήθεια και άλλοτε καταγγέλλει την τραγικότητα της κατάστασης, που επικρατεί στη γενέτειρά του, με το στόρυ του την Κυριακή 23/7 να λέει πολλά.

Η οργισμένη ανάρτηση του Τριαντάφυλλου για τις φωτιές στη Ρόδο

«Όχι ρε δεν γίνανε αναζωπυρώσεις στη Ρόδο, όχι ρε δεν βάζουν γκαζάκια. Απλά ντροπή να κάψετε έτσι αυτό το νησί, τόσο φανερά και τόσο ύπουλα», έγραψε ο Τριαντάφυλλος.

Τριανταφυλλος φωτιές

Η συγκίνηση του Τριαντάφυλλου για την κατάσταση στο νησί του

«Μιλάω με την οικογένειά μου χθες, με τη μητέρα μου, όλο το βράδυ για τη μάχη που έδιναν στο χωριό μου, τον Απόλλωνα. Είχα αγωνία, γιατί ήταν ο γαμπρός μου, η αδερφή μου, τα ξαδέλφια μου, όλοι οι φίλοι μου εκεί που μεγάλωσα και πάλευαν με τις φλόγες. Έχουμε κάποια ενημέρωση από τον γαμπρό μου να μας πει τι γίνεται εκεί στη Ρόδο», ανέφερε ο Τριαντάφυλλος και κατευθείαν βγήκε σε τηλεφωνική σύνδεση ο γαμπρός του, Μάκης.

«Δύσκολα και χθες, δύσκολα και σήμερα τα πράγματα. Υπάρχουν τρία ενεργά μέτωπα. Ήταν άμεση η ανταπόκριση από την Πυροσβεστική, τις εθελοντικές οργανώσεις, τον Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια μας. Είχαμε και για κάποια ώρα τα εναέρια κι επειδή νύχτωσε σχετικά νωρίς από την ώρα της έναρξης της πυρκαγιάς δεν προλάβαμε να την ανακόψουμε με αποτέλεσμα όλο το βράδυ να δίνουμε μάχη. Κι εγώ ήμουν εκεί μαζί τους.

Τώρα τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα αλλά υπάρχουν ενεργά μέτωπα κι έχουμε ξανά τα εναέρια από το πρωί, μήπως την φέρουμε υπό έλεγχο, ακόμα δεν είναι υπό έλεγχο. Δεν ήταν η εργασία μου τόσο στην πυρόσβεση όσο στην μεταφορά και στην υπόδειξη κάποιων περιοχών που βοηθούσαν τις αστυνομικές δυνάμεις λόγω του ότι ξέρω την περιοχή και περαστικά στον κοινοτικό σύμβουλο που τραυματίστηκε», είπε χαρακτηριστικά.