«Κλαίει» και η Τατιάνα Στεφανίδου για τις φωτιές στην Κέρκυρα: «Η καρδιά μας μάτωσε» - Η συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε από τις διακοπές της στο νησί

«Οι περισσότερες πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινο λάθος»

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram
Instagram

Μια από τις περιοχές της Ελλάδας που επίσης καίγεται αυτές τις ημέρες, πέρα από το νησί της Ρόδου που η κατάσταση είναι τραγική, είναι και η Κέρκυρα. Η Τατιάνα Στεφανίδου μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram συγκλόνισε το πρωί της Δευτέρας 24/7 με την μακροσκελή ανάρτησή της που συνοδευόταν από μια φωτογραφία που έδειχνε την πύρινη λαίλαπα να καίει τα πάντα κατά το πέρασμά της στο νησί.

Η ανάρτηση της Τατιάνας Στεφανίδου

«Η θάλασσα της Κέρκυρας βάφτηκε κόκκινη χθες βράδυ από τη φωτιά. Η καρδιά μας μάτωσε. Για τη Ρόδο, για την Κέρκυρα, για τη Μάνδρα, για κάθε δάσος, κάθε σπιτι κάθε επιχείρηση που έγιναν στάχτη. Το κράτος πρέπει να επενδύσει ακόμη περισσότερα στην πυροπροστασία. Η Ελλάδα κινδυνεύει από την κλιματική αλλαγή και τις πυρκαγιές. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ!!! Αλλά και κάθε ένας από εμάς πρέπει να γίνει πιο υπεύθυνος. Οι περισσότερες πυρκαγιές ξεκινούν από ανθρώπινο λάθος, αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού του περιβάλλοντος. Όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να φυτέψουμε ξανά και το τελευταίο δέντρο που κάηκε», έγραψε χαρακτηριστικά η παρουσιάστρια.

Φωτιά στην Κέρκυρα: Η στιγμή που το Λιμενικό απεγκλωβίζει κόσμο

Χιλιάδες άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από περιοχές που εξαπλώθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα την Κυριακή. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, 2.466 άνθρωποι έφυγαν από οικισμούς που εκκενώθηκαν στην Κέρκυρα. Κάποιοι από αυτούς απεγκλωβίστηκαν από τη θάλασσα, με σκάφη του λιμενικού αλλά και ιδιωτικά σκάφη.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα στο λιμενικό φαίνεται η στιγμή που σκάφος προσεγγίζει την ακτή και επιβιβάζει κόσμο.