Με λυγμούς στο Καλοκαίρι Yes ο ξάδερφος του Τριαντάφυλλου: «Δίνουμε κάθε λεπτό μάχη κι εγώ λείπω από το σπίτι από το Σάββατο»

Τραγική η κατάσταση στην Ρόδο

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Με λυγμούς στο Καλοκαίρι Yes ο ξάδερφος του Τριαντάφυλλου: «Δίνουμε κάθε λεπτό μάχη κι εγώ λείπω από το σπίτι από το Σάββατο»

Το πρωί της Δευτέρας 24/07/23, ο ξάδερφος του γνωστού τραγουδιστή και παρουσιαστή της εκπομπής του Open, Καλοκαίρι yes, του Τριαντάφυλλου, βγήκε στον αέρα προκειμένου να μιλήσει για όλα όσα συμβαίνουν στην Ρόδο τις τελευταίες ημέρες λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Ο ξάδερφος του Τριαντάφυλλο μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί

Ο ξάδερφος του Τριαντάφυλλου, ο Παναγιώτης, είναι πυροσβέστης ο οποίος επιχειρεί στο νησί της Ρόδου, προκειμένου να κατασβέσει τις φωτιές μαζί με το υπόλοιπο πυροσβεστικό σώμα. Ο ίδιος μάλιστα, δήλωσε στον αέρα της εκπομπής του, ότι έχει να κοιμηθεί από το Σάββατο, και ότι τα μέτωπα είναι τόσα πολλά που η πυροσβεστική αδυνατεί να βρίσκεται παντού (δείτε εδώ την ανάρτηση του Τριαντάφυλλου για τον ξάδερφο του που παλεύει με τις πυρκαγιές).

Πιο συγκεκριμένα ο ξάδερφος του γνωστού τραγουδιστή δήλωσε ότι :«Δίνουμε κάθε λεπτό μάχη κι εγώ λείπω από το σπίτι από το Σάββατο. Θέλω να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο, τους εθελοντές και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συνάδελφούς μου. Χίλια συγγνώμη, αλλά δεν βγαίνει πια η φωνή μου».

Στην συνέχει ο ίδιος ανέφερε τα εξής : «Το μέτωπο στο χωριό είναι εντάξει. Στο Ασκληπιείο κάτω υπάρχει πρόβλημα και το μέτωπο είναι τεράστιο. Δεν είναι εύκολο και για την πυροσβεστική. Πού να πρωτοπάει; Οι πυροσβέστες δίνουν την ζωή τους κάθε μέρα. Δεν πάνε στα σπίτια τους οι άνθρωποι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους εθελοντές. Έχουμε γίνει ένα. Αυτό το πράγμα δεν το έχω ξαναδεί».

Τέλος, ο πυροσβέστης και ξάδερφος του Τριαντάφυλλου δήλωσε ότι : «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια κι υπομονή και στις οικογένειές μας που λείπουμε τόσες ημέρες».

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:

Η φωτιά μπήκε στο Ασκληπιείο - Καίγονται σπίτι και καταστήματα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά στο Ασκληπιείο της Ρόδου έχει μπει σε αυλές και δίνεται μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να μην καούν τα σπίτια.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλυτερες αναζωπυρώσεις, που σημειώνεται στο νησί τη Ρόδου, όπου η φωτιά καίει για έβδομη ημέρα. Η φωτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατευθύνεται προς το Γενάδι. Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνουν το έργο τους.

Διαβάστε επίσης: Τζέιμς Καφετζής: Στη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο - Βοηθάει στις εκκενώσεις με το προσωπικό του σκάφος

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι πυροσβέστες πάλευαν όλο το βράδυ με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη.