Νίκος Παπαγγελής: «Ουσιαστικά, ο ακρωτηριασμός για μένα ήταν η μόνη λύση για να καταφέρω να σώσω τη ζωή μου»

Η ιστορία του Παραολυμπιονίκη

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή Instagram/ Nikos Papangelis
Πηγή Instagram/ Nikos Papangelis

Ο νεαρός πρωταθλητής ποδηλασίας Νίκος Παπαγγελής, πρόσφατα παραχώρησε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Secret των Παραπολιτικών, καθώς και στην δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη. Ο Παραολυμπιονίκης, μίλησε στην δημοσιογράφο για το περιστατικό που είχε με έναν αστυνομικό στην πυρκαγία στο Λαγονήσι, αλλά και για την ιστορία που υπάρχει πίσω από τον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Τι είπε στην συνέντευξη του ο Νίκος Παπαγγελής

Στην αρχή της συνέντευξης του ο Νίκος Παπαγγελής, αναφέρθηκε στα όσα έγιναν με τον αστυνομικό (δείτε εδώ την καταγγελία από τον πρωταθλητή ποδηλασίας ΑμεΑ για αστυνομικό) στην πυρκαγιά στο Λαγανήσι λέγοντας στην δημοσιογράφο τα εξής: «Ήμασταν απομακρυσμένοι ενάμισι χιλιόμετρο από το σπίτι μου και ξαφνικά ήρθε ένας αστυνομικός να ελέγξει αν έχει εκκενωθεί η περιοχή. Αφού έκανε τη δουλειά του, μέσα από το περιπολικό που κινείτο με χαμηλή ταχύτητα μου είπε: Να δω πώς θα τρέξεις εσύ αν έρθει από εδώ η φωτιά».

Συνέχισε μάλιστα συμπληρώνοντας ότι: «Του είπα ''Τι είναι αυτά που λες;'' και στη συνέχεια βγήκε από το περιπολικό, γιατί κατάλαβε ότι έκανε χοντράδα, και μου είπε: Αδελφέ μου, για σένα το λέω, για το καλό σου».

Ωστόσο, η Σάσα Σταμάτη δεν έμεινε εκεί, και τον ρώτησε αν έχει συγχωρήσει τον αστυνομικό για την ''χοντράδα'' που είπε. Εκείνος με την σειρά του απάντησε ότι: «Εμένα δεν με αγγίζουν τέτοια σχόλια στη ζωή μου, γιατί τα έχω ακούσει πολλές φορές. Απλά, τέτοιες συμπεριφορές σε κάποια άτομα με αναπηρία μπορεί να έχουν αρνητική εξέλιξη στην ψυχολογία τους και είναι απαράδεκτο εν έτει 2023 να γίνονται τέτοια σχόλια».

Nikos Papaggelis
Πηγή : Instagram Nikos Papangelis

Ακόμα, η δημοσιογράφος τον ρώτησε τι έχει αλλάξει στην ζωή του από το 2014, αλλά και τι ακριβώς είχε συμβεί τότε με το πόδι του. Ο Νίκος Παπαγγελής δήλωσε ότι: «Το 2013 ακρωτηριάστηκα από οστεοσάρκωμα, που είναι μια μορφή καρκίνου στα οστά. Ήταν η δεύτερη φορά που διαγνώστηκα, καθώς είχα έρθει ξανά αντιμέτωπος με τον καρκίνο την πρώτη φορά και συγκεκριμένα το 2012».

Επιπλέον, για το ίδιο θέμα είπε τα εξής: «Το 2014 ουσιαστικά ξεκίνησε η δεύτερη ζωή μου, όπου έπρεπε να μάθω να ζω με την αναπηρία μου. Να μάθω να περπατάω ξανά με το πρόσθετο μέλος και να ξεκινήσω ξανά τον αθλητισμό, που ήταν από πριν η μεγάλη μου αγάπη».

Η Σάσα Σταμάτη στο τέλος τον ρώτησε πως ένιωσε όταν οι γιατροί του είπαν ότι πρέπει να του ακρωτηριάσουν το πόδι προκειμένου να σωθεί. Ο Παραολυμπιονίκης αναφορικά με αυτό δήλωσε ότι: «Ήταν ένα μεγάλο σοκ για εμένα, ήμουν 14 χρόνων. Δεν γνώριζα αν θα μπορώ να κάνω πράγματα όπως έκανα πριν και αν θα είχα μια ζωή όπου θα μπορούσα να ήμουν άνετος και ευτυχισμένος. Ουσιαστικά, ο ακρωτηριασμός για μένα ήταν η μόνη λύση για να καταφέρω να σώσω τη ζωή μου».

Κλείνοντας της είπε ότι: «Όταν έμαθα ότι θα ακρωτηριαστεί το πόδι μου, είχα μεγάλη στήριξη από τους δικούς μου ανθρώπους, αλλά και από παιδιά που είχαν και αυτά ακρωτηριασμό και έρχονταν σπίτι μου. Πραγματικά, πήρα τεράστια δύναμη, γιατί είδα ότι έχουν μια φυσιολογική ζωή».