Κωνσταντίνα Μιχαήλ: «Είναι ανώφελο ακόμα κι αυτό που γράφω αλλά η καρδιά μου ματώνει» - Η ανάρτηση της για τις φωτιές στην Ρόδο

Τι δήλωσε στην ανάρτηση της

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Η γνωστή ηθοποιός Κωσταντίνα Μιχαήλ, μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αναφέρθηκε στις φωτιές που μαστίζουν την Ρόδο την τελευταία εβδομάδα, αλλά και στα σχέδια που είχε να γιορτάσει τα γενέθλια της στο συγκεκριμένο νησί, από όπου και κατάγεται (δείτε εδώ - την εξομολόγηση της Κωνσταντίνας Μιχαήλ για την μητρότητα).

Η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ σε ένα story που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό έκανε λόγο για τα πύρινα μέτωπα της Ρόδου που δεν μπορούν με τίποτα οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο, αλλά και με την πρόθεση που είχε να γιορτάσει εκεί τα γενέθλια της. Ωστόσο, η φωτιά είχε άλλα σχέδια.

Τι δήλωσε στην ανάρτηση της η Κωνσταντίνα Μιχαήλ

Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση της στο Instagram, δήλωσε ότι: ««Είχα πει να γιορτάσω φέτος τα γενέθλιά μου στην υπέροχη Ρόδο στην οποία γεννήθηκα και περπάτησα τα πρώτα βήματα της ζωής μου... Δεν τα κατάφερα, αλλά κιόλας τι γιορτή να κάνω σε έναν τόπο που μάχεται και κλαίει πάνω από τις στάχτες του».

Συνέχισε μάλιστα γράφοντας ότι: «Είναι ανώφελο ακόμα κι αυτό που γράφω... αλλά η καρδιά μου ματώνει κι η ψυχή μου κι η σκέψη μου τρέχει κοντά σε αυτούς τους τόπους, στους ανθρώπους, στην καταπληκτική φύση, στα ζωάκια, στις περιουσίες, στα σπίτια, στα χωριά, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στα παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα, όπως εγώ πριν πολλά χρόνια».

Δείτε εδώ την ανάρτηση της:

Κωνσταντίνα Μιχαήλ instagram

Η φωτιά μπήκε στο Ασκληπιείο - Καίγονται σπίτι και καταστήματα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά στο Ασκληπιείο της Ρόδου έχει μπει σε αυλές και δίνεται μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να μην καούν τα σπίτια.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλυτερες αναζωπυρώσεις, που σημειώνεται στο νησί τη Ρόδου, όπου η φωτιά καίει για έβδομη ημέρα. Η φωτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατευθύνεται προς το Γενάδι. Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνουν το έργο τους.

Διαβάστε επίσης: Τζέιμς Καφετζής: Στη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο - Βοηθάει στις εκκενώσεις με το προσωπικό του σκάφος

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι πυροσβέστες πάλευαν όλο το βράδυ με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη.