«Η Παναγία μαζί σας» - Ρίγη συγκίνησης με τις προσευχές του Νίκου Οικονομόπουλου για τη φωτιά στη Ρόδο

Η σπαρακτική ανάρτηση στο Instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Νίκος Οικονομόπουλος
Instagram / Νίκος Οικονομόπουλος

Η φωτιά στη Ρόδο δεν έχει σταματήσει να καίει δασική έκταση, σπίτια, ξενοδοχεία και περιουσίες ανθρώπων για πάνω από 6 μέρες πλέον, κάτι που έχει προκαλέσει απίστευτο φόβο και σοκ σε ολόκληρη τη χώρα και όχι μόνο. Πλήθος κόσμου έχει ευαισθητοποιηθεί και προσπαθεί να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί και ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλοί διάσημοι (δείτε εδώ την αποκάλυψη του Τζέιμς Καφετζή για την παραπληροφόρηση σχετικά με την πυρκαγιά στο αγαπημένο του νησί).

Ο Νίκος Οικονομόπουλος, μάλιστα, στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα για την τραγωδία που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες στη Ρόδο και θέλησε να δείξει την συμπαράστασή του μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram την Δευτέρα 24/7.

Η ανάρτηση του Νίκου Οικονομόπουλου για τη φωτιά στη Ρόδο

«(Ρόδος). Αυτό το πανέμορφο νησί το έχω στην καρδιά μου! Καλή δύναμη σε όλα τα σώματα ασφαλείας και εθελοντές που δίνουν τη ψυχή τους στα πύρινα μέτωπα που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα. Η Παναγία μαζί σας», έγραψε.

Διαβάστε επίσης: «Με κοροϊδεύετε; Βουλώστε το στοματάκι σας!» - Έντονο ξέσπασμα από την Βρισηίδα Ανδριώτου για τις φωτιές

Νίκος Οικονομόπουλος φωτιά στη Ρόδο

Συγκλονίζει το βίντεο με το πριν και το μετά σε ξενοδοχείο του νησιού μετά τις φλόγες

Μέχρι που έχει φτάσει η φωτιά

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά στο Ασκληπιείο της Ρόδου έχει μπει σε αυλές και δίνεται μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων, ώστε να μην καούν τα σπίτια.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλυτερες αναζωπυρώσεις, που σημειώνεται στο νησί τη Ρόδου, όπου η φωτιά καίει για έβδομη ημέρα. Η φωτιά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατευθύνεται προς το Γενάδι. Εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί και αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, δυσχεραίνουν το έργο τους.

Διαβάστε επίσης: Τζέιμς Καφετζής: Στη μάχη με τις φωτιές στη Ρόδο - Βοηθάει στις εκκενώσεις με το προσωπικό του σκάφος

Στην πυρκαγιά της Ρόδου, οι πυροσβέστες πάλευαν όλο το βράδυ με τις αναζωπυρώσεις ανάμεσα σε Απόλλωνα και Πλατάνια, ενώ υπάρχουν διάσπαρτες εστίες ανατολικά προς Μάλωνα και Μασάρη. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετέχουν 266 πυροσβέστες, 55 οχήματα και 16 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη.