«Η Μαριάννα, η φίλη μου, πίστευε πως...» - Ραγίζει καρδιές η Μαρέβα Μητσοτάκη για τον θάνατο της Βαρδινογιάννη

«Σ’ ευχαριστώ για όσα μου έμαθες»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Η Μαριάννα, η φίλη μου, πίστευε πως...» - Ραγίζει καρδιές η Μαρέβα Μητσοτάκη για τον θάνατο της Βαρδινογιάννη

Το βράδυ της Δευτέρας 24/7 ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε την φίλη του, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, δημόσια, μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφερόμενος και στα συναισθήματα της συζύγου του, Μαρέβας, για την απώλεια αυτή, ωστόσο η ίδια θέλησε να πει το δικό της "αντίο" με τον τρόπο της, μέσα από μία φωτογραφία τους στο προφίλ της στο Instagram.

Η 80χρονη ταλαιπωρήθηκε λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή, διότι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο όλοι την θυμούνται για το έργο της και γι' αυτό θέλησε να μιλήσει και να την τιμήσει και η σύζυγος του πρωθυπουργού μέσα από την ανάρτησή της.

Διαβάστε επίσης: Ποια ήταν η Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Η ταπεινή καταγωγή της, ο γάμος με τον Βαρδή και το μυστήριο του 2020

Η ανάρτηση της Μαρέβας Μητσοτάκη για τον θάνατο της Μαριάννας Βαρδινογιάννη

«Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη αφιέρωσε την ζωή της στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Ο αντίκτυπος του έργου της ήταν τέτοιος που ξεπέρασε τα όρια της φιλανθρωπίας.

Πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO, ιδρύτρια του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Η Μαριάννα, η φίλη μου, πίστευε πως η αγάπη δεν είναι απλά ένα συναίσθημα, αλλά πράξη.

Έτσι με τις πράξεις αλλά και το πείσμα της έδωσε την «Ελπίδα» στους μικρούς ήρωες, στην ασύμμετρη μάχη τους με τον αόρατο εχθρό.

Η Μαριάννα δεν άγγιξε μόνο ζωές. Με το έργο της έσωσε ζωές. Και γι’ αυτό δεν θα ξεχαστεί ποτέ.

Σ’ ευχαριστώ για όσα μου έμαθες. Σ’ευχαριστώ για τα γράμματα και τα όμορφα μηνύματα, Μαριάννα.

Θα μας λείψεις», έγραψε.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η ίδια είχε μιλήσει αναλυτικά για τα επιτεύγματά της:

«Πάνω από όλα είναι η οικογένειά μου και πάντα στη ζωή μου ζητούσα να έχω μια σωστή οικογένεια. Από τη στιγμή που τα κατάφερα να έχω μια ευτυχισμένη οικογένεια, παιδιά κι εγγόνια, σκέφτηκα ότι πρέπει να προσφέρω κάτι και να το επιστρέψω σε αυτούς που έχουν λιγότερη καλή τύχη από εμένα. Για αυτό μάχομαι, έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό να προσφέρω στον συνάνθρωπό μου. Δεν ονειρευόμουν πραγματικά τίποτα. Η οικογένεια ήταν το Α και το Ω στη ζωή μου. Όλες εμείς που είμαστε μητέρες πιστεύω ότι πρέπει να μεταδώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τις αξίες και τις αρχές που έχουμε πάρει από τους δικούς μας γονείς».

«Πιστεύω στην κοινωνική αλληλεγγύη με τη μορφή που εγώ μπορώ να την προσφέρω. Είμαι κοντά στους συνανθρώπους μου. Δεν είναι απαραίτητο να τους προσφέρεις μόνο μια υλική βοήθεια. Για εμένα είναι πιο σημαντικό να τους σφίξεις στην αγκαλιά σου, να τους πεις μια καλή κουβέντα και να τους ενθαρρύνεις. Θέλω να είμαι πάντα κοντά στα προβλήματα των ανθρώπων. Αυτό κάνω και στο νοσοκομείο. Είμαι κοντά στους γονείς και στα παιδιά και μπαίνω ακόμα και στο χειρουργείο για να τα βοηθήσω».

Για τον σύζυγό της, μάλιστα, είχε αναφέρει: «Είναι μια σχέση που ξεκίνησε όταν εγώ ήμουν 15 ετών. Δεν μπορεί να είναι αλλιώς μετά από τόσα χρόνια. Είναι το Α και το Ω της ζωής μου».