Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Είναι πολύ εύκολο να πούνε ότι "δεν παίρνουμε πολλά λεφτά"» - Τι δήλωσε ο Άκης Παυλόπουλος

Η συγκλονιστική του αποκάλυψη

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πτώση Canadair στην Κάρυστο: «Είναι πολύ εύκολο να πούνε ότι

Ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος, το πρωί της Τετάρτης 26/07/23, μίλησε στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, στο ΣΚΑΪ Σήμερα αναφορικά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο, αλλά και για το πόσο δύσκολο είναι το συγκεκριμένο επάγγελμα. Ο ίδιος μάλιστα αποφάσισε να μοιραστεί στον αέρα της εκπομπής την προσωπική του εμπειρία.

Η εξομολόγηση του Άκη Παυλόπουλου

Ο Άκης Παυλόπουλος, αναφέρθηκε στον πατέρα του, αλλά και στα παιδικά του χρόνια, όπου όπως δήλωσε χαρακτηριστικά τα πέρασε μέσα στην Πολεμική Αεροπορία. Ο ίδιος τόνισε, ότι οι Ιπτάμενοι, δεν κάνουν αυτή την δουλειά ούτε για τα χρήματα τα οποία παίρνουν, καθώς αυτά είναι ελάχιστα, αλλά ούτε και για λούσα και την δόξα. Ο λόγος που κάνουν αυτή την δουλεία είναι το γεγονός ότι είναι ταγμένη σε μία συγκεκριμένη αποστολή την οποία καλούνται να υπηρετήσουν μέχρι τέλους (δείτε τι δήλωσε ο ο εικονολήπτης της ΕΡΤ για την πτώση του Canadair).

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Συγγνώμη για την αυτοαναφορά. Επειδή είχα την τιμή να μεγαλώσω από έναν τέτοιο άνθρωπο και να μεγαλώσω στα υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, έμαθα ότι η πουλάδα στο στέρνο είναι τα πάντα. Είναι όλη μας η ζωή. Παιδιά η νοοτροπία αυτών των ανθρώπων, η συντήρηση, το πόσο ταγμένοι είναι στην αποστολή τους, είναι πρωτοφανές. Δεν μπορεί να περιγραφεί, αν δεν είσαι ένας από αυτούς. Δεν μπορείς να τους καταλάβεις».

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι: «Είναι πολύ εύκολο να πούνε ότι δεν παίρνουμε πολλά λεφτά. Παίζουμε την ζωή μας κορώνα γράμματα. Σηκωνόμαστε από τη βάση μας και πέφτουμε στην πρώτη γραμμή στη φωτιά για να τη σβήσουμε. Γιατί το κάνω;. Αν δεν το αγαπώ αυτό, δεν μπορώ να το κάνω. Δεν πάω ούτε για δόξα, ούτε για τιμή, ούτε για λούσα, ούτε για κοσμικές παραλίες, για τίποτα από αυτά. Πάω για την αγάπη μου για αυτήν την αποστολή. Είναι μια άλλη κατηγορία ανθρώπων αυτά τα παιδιά, μια άλλη πίστα».

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

Το συγκινητικό μήνυμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής.

Η Πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων στη Βουλή, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ζήτησε το λόγο και ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για την τραγική απώλεια προτείνοντας να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Ιωάννης Πλακιωτάκης, από την πλευρά του σημείωσε: «Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου για τους πιλότους που έπεσαν με ηρωισμό και αυτοθυσία».

Αμέσως μετά, αφού ολοκληρωνόταν η διαδικασία της συζήτησης για το νομοσχεδίου που αφορά την άρση περιορισμών στην ψήφο των αποδήμων, η Νίκη Κεραμέως, ως αρμόδια υπουργός, πρότεινε να μην γίνει περαιτέρω συζήτηση, σεβόμενη το τραγικό συμβάν και να προχωρήσουν στην ψηφοφορία. Όπως είπε καταλήγοντας, «να δώσουμε περισσότερη έμφαση σε όσα μας ενώνουν».