Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα και η απώλεια...» - Τι δήλωσε για τις τραγωδιές που μαστίζουν την χώρα μας

« Οι πιλότοι μας έπεσαν εν ώρα καθήκοντος...»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα και η απώλεια...» - Τι δήλωσε για τις τραγωδιές που μαστίζουν την χώρα μας

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, το πρωί της Τετάρτης 26/07/23, βγήκε στον αέρα της εκπομπής του Mega, Κοινωνία Ώρα Mega, προκειμένου να μιλήσει για όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Πιο συγκεκριμένα η Υπουργός, αναφέρθηκε στις φωτιές της Ρόδου, αλλά και για στον θάνατο των δύο άτυχων πιλότων που ήταν χειριστές του Canadair που έπεσε στο νησί.

Οι δηλώσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, στην αρχή της συνέντευξης της αναφέρθηκε στους δύο πιλότους που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος στην Κάρυστο. Πιο συγκεκριμένα σχετικά με τον Σμηναγό Χρήστο Μουλά, και με τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, δήλωσε χαρακτηριστικά τα εξής: «Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα και η απώλεια των δύο πιλότων συγκλονίζει. Οι πιλότοι μας έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, την ώρα που έδιναν μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας και αυτούς τους ήρωες δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ» (δείτε εδώ τα τελευταία λόγια των πιλότων).

Στην συνέχεια η Υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στις μεγάλες καταστροφές τις οποίες έχει υποστεί το νησί της Ρόδου λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς. Αναφορικά με αυτό είπε χαρακτηριστικά ότι: «Το νησί που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί που ουσιαστικά εδώ και δεκαετίες προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες και αυτό σημαίνει ότι η οικονομία του νησιού και η εθνική οικονομία στηρίζεται εκεί σε μεγάλο βαθμό πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευτεί και ως φήμη»

Σχετικά με το ίδιο θέμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη είπε ότι πρόκειται να δοθούν vouchers διακοπών, έτσι ώστε οι τουρίστες του χρόνου να επιστρέψουν στο νησί της Ρόδου προκειμένου να κάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Σοκαριστική εικόνα από την Ρόδο

Τη στιγμή της μεγάλης αναζωπύρωσης στη Ρόδο αποτυπώνει εικονολήπτης της ΕΡΤ, όπου οι άνθρωποι τρέχουν να σωθούν από τη μανία της φωτιάς. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά εθελοντές, πυροσβέστες αλλά και το τηλεοπτικό συνεργείο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός στο σημείο.

«Σφύρα, σφύρα», «όλοι πάνω», «ανεβείτε όπου βρείτε» ακούγονται να λένε έντρομοι όσοι βρέθηκαν στην περιοχή την ώρα της μεγάλης αναζωπύρωσης από την φωτιά στη Ρόδο.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr