«Το λέω και συγκινούμαι» - Μιλούσε με δυσκολία και δάκρυζε η Μαριάντα Πιερίδη στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Φανερά επηρεασμένη από τις μαρτυρίες για τη φωτιά στη Ρόδο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Το λέω και συγκινούμαι» - Μιλούσε με δυσκολία και δάκρυζε η Μαριάντα Πιερίδη στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Βαρύ ήταν το κλίμα στη σημερινή (26/7) εκπομπή του OPEN, Καλοκαίρι Yes, καθώς αφού πρώτα οι τρεις παρουσιαστές εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους (δείτε εδώ σε ποιον και γιατί), παρουσιάστηκαν στον αέρα μαρτυρίες από ανθρώπους που είδαν μπροστά στα μάτια τους τις περιουσίες, τα σπίτια και τη φύση να καίγεται, στη Ρόδο και αυτό τους "λύγισε".

Η Μαριάντα Πιερίδη, μάλιστα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και συγκινημένη θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους που έδωσαν το 100% των δυνάμεών τους για να βοηθήσουν όσο περισσότερο μπορούν και συνεχίζουν να προσπαθούν.

Η συγκίνηση της Μαριάντας Πιερίδη για την φωτιά στη Ρόδο

«Σε όλον τον κόσμο μιλάνε για αυτό, για τους Ροδίτες. Το λέω και συγκινούμαι κι εγώ. Μιλάνε για εσάς που ανοίξατε τα σπίτια σας και τις επιχειρήσεις σας. Χίλια μπράβο, δεν υπάρχουν λόγια», είπε αρχικά η ίδια και στο τέλος της συνέντευξης πρόσθεσε: «Θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που είστε εκεί και τρέχετε με την πίεση και τη στενοχώρια και την κούραση. Ευχαριστώ που βγήκατε και μιλήσατε».

Διαβάστε επίσης: «Χθες το βράδυ ξενύχτησα με τον πατέρα μου...» - Συγκλονίζει η Μαριάντα Πιερίδη

"Έσπασε" η φωνή της Λιλής Πυράκη στον αέρα του Καλοκαίρι Yes για τη μάχη με τις φλόγες

8η μέρα που η φωτιά στη Ρόδο καίει ασταμάτητα ό,τι βρει στο πέρασμά της και για τις προσπάθειες που γίνονται και από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από τους κατοίκους του νησιού, θέλησε να μιλήσει στην κάμερα του OPEN και στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes η Λιλή Πυράκη, η οποία κατάγεται από εκεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής της όμως με τους παρουσιαστές "λύγισε" και προσπαθούσε να συγκρατήσει με δυσκολία τα δάκρυά της. Εξήγησε πως στο νησί βρίσκεται όλη η οικογένειά της και είναι ο τόπος που περνά τα καλοκαίρια της, επομένως οι εικόνες αυτές της ραγίζουν την καρδιά.

Διαβάστε επίσης: Φωτιές στην Ρόδο: Θρίλερ για την οικογένεια του Τζιοβάνι Σκαράτζι: «Φύγαμε νύχτα όπως λένε»

«Έχω γεννηθεί εδώ, έρχομαι τα καλοκαίρια εδώ, η οικογένειά μου είναι εδώ. Είναι ο τόπος μου, ο οποίος έχει πληγεί πάρα πολύ. Μεγαλώσαμε με αναδασώσεις. Λέγαμε πόσο χαρούμενοι είμαστε που η Ρόδος μας είναι πράσινη και φέτος συνέβη αυτό. Δεν έχω λόγια να περιγράψω τις στιγμές που έχουμε ζήσει. Έλεγαν για αναζωπυρώσεις και ότι όλα ήταν υπό έλεγχο και ξαφνικά το Σάββατο έγινε αυτό. Εκκενώθηκαν χωριά, κατέβαιναν οι τουρίστες. Θέλω να πω, όμως, ότι η εθελοντική δράση των εθελοντών είναι τόσο αξιέπαινη. Άνοιξαν τα σχολεία και τα σπίτια τους για όλους. Γράφαμε ότι θέλαμε στρώματα και έστελναν αμέσως στρώματα, ό,τι κι αν ζητούσαμε. Όλος ο κόσμος είναι μουδιασμένος. Η ψυχή μας είναι μαύρη, είναι χάλια η ψυχολογία μας.

Είναι ο τόπος μας κι από τις στάχτες του θα αναγεννηθεί. Μόλις όλο αυτό τελειώσει επόμενη ημέρα θα μας βρει εδώ για να παλέψουμε και να είναι όμορφος ο τόπος μας. Αυτό νιώθω. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους κατοίκους του νησιού κι από τους πυροσβέστες. Οι κάτοικοι του νησιού έφτιαξαν τείχος στη φωτιά. Είναι φοβερές οι εικόνες. Εντάξει, εγώ συγκινούμαι και λίγο, δεν θα ήθελα να συνεχίσω. Είναι πολύ συγκινητικό», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Σοκαριστική εικόνα από την Ρόδο: Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ έτρεχαν να ξεφύγουν από τις φλόγες