Το έχει στο σπίτι, στο καμαρίνι, στο ξενοδοχείο της - Το φυτό που φέρνει τύχη και λεφτά στην Ελένη Μενεγάκη

Έτσι πιστεύει τουλάχιστον...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Το έχει στο σπίτι, στο καμαρίνι, στο ξενοδοχείο της - Το φυτό που φέρνει τύχη και λεφτά στην Ελένη Μενεγάκη

Είναι προληπτική και πιστεύει πολύ στην τύχη, αυτό είναι ευρέως γνωστό! Μπορεί να είχε άστρο από τότε που γεννήθηκε και όλα να της έχουν πάει κατ ευχήν στην ζωή της, αλλά μέχρι και τώρα στα 53 της χρόνια η Ελένη Μενεγάκη έχει ένα ιερό φυλακτό, ένα φυτό, το οποίο θεωρεί πως την έχει βοηθήσει στην αγάπη, τον πλούτο και την γενική ευτυχία στο σπίτι της και στο... ξενοδοχείο της (δείτε εδώ φωτογραφίες του).

Μια γλάστρα βασιλικού για την Ελένη Μενεγάκη

Το έχει στο σπίτι, στο καμαρίνι, στο ξενοδοχείο της - Το φυτό που φέρνει τύχη και λεφτά στην Ελένη Μενεγάκη

Ο Βασιλικός θεωρείται ένα φυτό ευλογημένο για όλους του χριστιανούς και παίρνει το όνομα του από την ελληνική λέξη «βασιλεύς», που σημαίνει «βασιλιάς» και εδώ εννοείται ο Ιησούς Χριστός. Σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση, είχε φυτρώσει στο μέρος που ήταν θαμμένος ο Τίμιος Σταυρός και από το έντονο άρωμα του τον ανακάλυψε η Αγία Ελένη. Γι’ αυτό ονομάζεται και σταυρολούλουδο και είναι γνωστός από την αρχαιότητα.

Πρόκειται για ετήσιο αρωματικό, ποώδες φυτό που κατάγεται από την τροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας, ειδικά της Ινδίας. Η άλλη ονομασία του είναι Ώκιμον το βασιλικόν και ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών Λαμιίδων (δυόσμων) και στη τάξη των Σωληνανθών. Σήμερα καλλιεργείται στη Γαλλία, Ιταλία, Αίγυπτο, Μαδαγασκάρη, Ουγγαρία, Ινδονησία, Μαρόκο, Ισραήλ, Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Η Ελένη Μενεγάκη όπως και πολύς κόσμος θεωρεί πως φέρνει καλοτυχία.

Ωστόσο ο βασιλικός χρησιμεύει και ως «φάρμακο»:

  • Η γενική χρησιμότητα του σχετίζεται με το γαστρεντερικό σύστημα, αφού το ισορροπεί και ανακουφίζει από τις κράμπες στο στομάχι, γαστρική καταρροή, εμετό, εντερική καταρροή, δυσκοιλιότητα, εντερίτιδα, διάρροια, αέρια και σπασμούς
  • Αποτελεί καλό διουρητικό
  • Καταπραΰνει τον πονοκέφαλο
  • Στην αρχαιότητα, τον χρησιμοποιούσαν ως επίθεμα μετά από δάγκωμα εντόμου, σκορπιού ή και φιδιού
  • Ηρεμεί τον βήχα
  • Βοηθάει στη δυσλειτουργία των νεφρών
  • Καρδιοτονωτική δράση
  • Είναι προσαρμογόνο βότανο που βοηθά στη μείωση της κορτιζόλης