«Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος...» - Ρίχτηκε στη μάχη με τη φωτιά στη Ρόδο επί 10 μέρες ο Βαλάντης

Η συγκινητική ανάρτησή της στο instagram

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Βαλάντης
Instagram / Βαλάντης

10η μέρα που η φωτιά η οποία ξέσπασε στη Ρόδο καίει ασταμάτητα και πλήθος κόσμου έχει κατέβει στο νησί για να βοηθήσει όσο και όπως μπορεί. Ανάμεσά τους ο Σάββας Πούμπουρας (δείτε εδώ την εξομολόγησή του), αλλά και ο Βαλάντης, ο οποίος κατάγεται από εκεί.

Ο τελευταίος, αν και παρέμενε σιωπηλός όλες αυτές τις μέρες, την Πέμπτη 27/7 δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μερικές φωτογραφίες από την προσπάθεια που έκανε με τους πυροσβέστες να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και να σβήσουν την πυρκαγιά, συγκινώντας τους θαυμαστές του με τα λόγια του.

Η συγκινητική ανάρτηση του Βαλάντη από την φωτιά στη Ρόδο

«Όλες αυτές τις μέρες που βρέθηκα μαζί με τους συμπατριώτες μου στα μέτωπα της «καταραμένης» πυρκαγιάς, κάνοντας και εγώ ότι μπορώ για τη κατάσβεση της, μπορώ να πω ότι είμαι πολύ περήφανος για το Ροδιακό Λαό που μου απέδειξε πως υπάρχει ακόμα ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους εθελοντές από όλη την Ελλάδα αλλά και τους ξένους επισκέπτες για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ο Θεός να σας ευλογεί!», έγραψε στο προφίλ του.

Σπαράζει καρδιές η μαρτυρία Βρετανίδας τουρίστριας για όσα έζησε εκεί

Μια Βρετανίδα, η Έιμι, μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Tik Tok θέλησε να περιγράψει όσα έζησε εκεί, εκδηλώνοντας την ευγνωμοσύνη της για τον Έλληνα που βρέθηκε στο δρόμο της και έσωσε την ίδια και την κόρη της.

Διαβάστε επίσης: «Με κίνδυνο της ζωής μου...» - Η συγκινητική εξομολόγηση του Σάββα Πούμπουρα από τη Ρόδο την 8η μέρα της φωτιάς

«Δεν μπορούσαμε να ανασάνουμε ούτε και να δούμε σωστά οπότε αρχικά μας πήγαν σε ένα άλλο ξενοδοχείο από αυτό που μέναμε. Ξαφνικά, όμως, η κατάσταση επιδεινώθηκε, το προσωπικό του ξενοδοχείου το έβαλε στα πόδια και είπε σε εμάς να κάνουμε το ίδιο. Αυτό που σκεφτόμουν είναι πού θα πάω την κόρη μου για τις τελευταίες της στιγμές όταν η φωτιά θα μας φτάσει, τι θα της πω, ενώ παράλληλα έτρεχα για να σώσω τη ζωή της», ξεκίνησε να λέει η ίδια εξηγώντας πως αν δεν βρισκόταν μπροστά τους ένας Έλληνας "ήρωας", όπως τον αποκάλεσε, που τους έβαλε στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, δεν θα τα είχαν καταφέρει, διότι έτσι έφτασαν σε μια παραλία από όπου απεγκλωβίστηκαν με πλωτά σκάφη.

«Δεν μπορώ να εκφράσω με λόγια την ευγνωμοσύνη μου για τον άνθρωπο αυτό. Έσωσε τις ζωές μας. Γλυτώσαμε από τον θάνατο μετά από 14 ώρες χάρη σε αυτόν τον Έλληνα. Του χρωστάμε τα πάντα», συνέχισε.

«Το μικρό μου αγόρι θα έμενε χωρίς γονείς και μεγάλη αδερφή, επειδή η Jet2 δεν κατάφερε να μας προστατεύσει ως όφειλε. Είμαι ευγνώμων για όλους τους Έλληνες που μας έσωσαν τις ζωές μας, αλλά και για τη δύναμη που δείξαμε όλοι μας για να παλέψουμε για τις οικογένειές μας», κατέληξε, με τρεμάμενη φωνή και δάκρυα στα μάτια.

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Ρόδο: «Δε θέλω να το ξαναζήσω! Έκλαιγαν, ούρλιαζαν, μωρά, έγκυες...» - Πρώην παίκτης του Survivor μετέφερε τουρίστες με το σκάφος του