Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Εγώ, αν ήμουν στη θέση του...» - Η δήλωση της για τον Νίκο Μουτσινά

«Είναι ένας παίκτης ψυχολογίας»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή : NDP
Πηγή : NDP

Η αγαπημένη παρουσιάστρια της πρωινής ζώνης, Σταματίνα Τσιμτσιλή, πρόσφατα παραχώρησε μια συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Η παρουσιάστρια, μίλησε ανοιχτά για όλα τα θέματα, χωρίς να κρύψει τίποτα. Ωστόσο, η ίδια μάλιστα δεν δίστασε να αναφερθεί και στην επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά στην τηλεόραση, αλλά και για την αποχώρηση του Νίκου Μουτσινά από τους δέκτες μας (δείτε εδώ τα τελευταία λόγια της Σταματίνας Τσιμτσιλή στο μεγάλο φινάλε του Happy Day).

Οι δηλώσεις της Σταματίνας Τσιμτσιλή για τις αλλαγές που έρχονται στην τηλεόραση

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Βίτσας, ρώτησε την Σταματίνα Τσιμτσιλή, για το ποια είναι η γνώμη της, σχετικά με την απόφαση που πήρε ο Νίκος Μουτσινάς να σταματήσει την τηλεόραση. Η ίδια, αναφορικά με αυτό του απάντησε ότι: «Ο Νίκος είναι ένας παίκτης ψυχολογίας. Εγώ αυτό έχω καταλάβει όσο τον παρακολουθώ».

Ακόμα είπε ότι: «Επίσης, πιστεύω ότι στη δική του καρδιά το θέατρο έχει μεγαλύτερη θέση από την τηλεόραση, οπότε νιώθω ότι φέτος είχε ανάγκη να σταματήσει και να ακούσει την καρδιά του που τον οδηγεί στο θέατρο. Εγώ, αν ήμουν στη θέση του, δεν θα σταματούσα, θα αναπροσάρμοζα το προϊόν μου και θα συνέχιζα. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός».

Σταματίνα Τσιμιτσιλή
Πηγή: NDP

Στην συνέχεια, η παρουσιάστρια, σχετικά με την επιστροφή της Ρούλας Κορομηλά, είπε ότι: «Η Ρούλα Κορομηλά έκανε ένα δυναμικό comeback και της άξιζε γιατί δικαιούται να υπάρχει στα τηλεοπτικά δρώμενα και να κάνει προγράμματα. Χάρηκα πάρα πολύ που επέστρεψε».

Πότε τελειώνει οριστικά το Happy Day για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και τι θα κάνει μετά

Λίγο μετά το τέλος της φετινής σεζόν και πριν το «Happy day» κάνει τη 10η πρεμιέρα του, η Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε αποκλειστικά στο TV24 και την Γιάννα Παπανικολάου για την τηλεόραση, κάνει τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μας αποκαλύπτει ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της εκπομπής.

Το «Happy day» θα πάει για 10η χρονιά. Ποιος είναι ο απολογισμός;

«Πριν από λίγο καιρό που είχα τα γενέθλιά μου, μου είχαν κάνει ένα βίντεο και είχαν σκεφτεί ως ιδέα να δείξουν όλους τους εορτασμούς γενεθλίων της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρούσα τις αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας, στο στούντιο και προσπαθούσα να θυμηθώ τα συναισθήματα κάθε φορά. Ο κοινός παρανομαστής είναι η αγάπη γι’ αυτό που έχουμε χτίσει με τον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια, το πρωινό ξύπνημα, την καλή διάθεση, το ότι πίνουμε μαζί τον πρωινό καφέ και το απολαμβάνουμε, οπότε σίγουρα αυτό που δεν έχει αλλάξει είναι ο ενθουσιασμός γι’ αυτό που κάνουμε και το αγαπάμε, και σίγουρα νιώθουμε πια ότι πατάμε γερά στα πόδια μας. Νιώθουμε ότι αυτή τη ζώνη την έχουμε αγαπήσει και μας έχει αγαπήσει και τη θέλουμε για καιρό».

Διαβάστε επίσης: 10 μικρά και μεγάλα μυστικά της Σταματίνας Τσιμτσιλή αποκαλύπτονται

Είναι δύσκολη ζώνη αυτή καθώς απέναντι υπάρχουν κυρίως ενημερωτικές εκπομπές. Τι είναι αυτό, πιστεύεις, που σας κάνει να ξεχωρίζετε και να είστε και πρώτοι σε τηλεθέαση;

«Αυτό που μου λέει ο κόσμος και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί εισπράττω την αγάπη τους, είναι ότι “το πρωί ξυπνάω και μου φτιάχνετε τη διάθεση”. Νιώθω ότι ο κόσμος θέλει απλά πράγματα, να έχει μια ευχάριστη παρέα, να πιει το πρωινό καφεδάκι του, κάποιοι που μας βλέπουν ετοιμάζονται να πάνε στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο, άλλοι μένουν στο σπίτι, αλλά θέλουν το πρωί να πιουν τον πρώτο τους καφέ και να περάσουν όμορφα. Οπότε εμείς με αυτή τη συνταγή θα ενημερώσουμε για ό,τι συμβαίνει, αλλά με καλή διάθεση και θετικό πρόσημο, νομίζω ότι αυτό είναι που τους προσφέρουμε: Ενα όμορφο και χαρούμενο ξύπνημα».

Οτι είστε μια ευχάριστη παρέα και αυτό βγαίνει προς τα έξω, που λένε, ισχύει και το βλέπουμε ότι είστε δεμένοι. Ωστόσο θα υπήρχε η ίδια καλή διάθεση αν τα νούμερα δεν ήταν τόσο ικανοποιητικά;

«Σ’ αυτά τα δέκα χρόνια έχουν υπάρξει χρονιές πολύ γενναιόδωρες, ειδικά τις πρώτες χρονιές κάναμε και 40%, έχουν υπάρξει και περίοδοι με δυσκολίες, όμως ποτέ δεν χάσαμε τον προσανατολισμό και το κέφι μας. Σίγουρα όταν τα νούμερα δεν είναι καλά, υπάρχει μια δυσκολία, συσκέψεις να δεις τι δεν πάει καλά, αλλά είμαστε παίκτες μαραθωνίου. Οπως το 40άρι δεν μας κάνει να επαναπαυτούμε και να πούμε “α, τελείωσε, όλα καλά”, έτσι και μια περίοδο που η εκπομπή μπορεί να έχει μια φθορά δεν θα μας κάνει να χάσουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας. Θα μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να σώσουμε την κατάσταση».

Το μότο σου είναι «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις» και θα παραμείνει η ίδια σύσταση της ομάδας. Ωστόσο θα δούμε κάποιες αλλαγές με τη νέα χρονιά, όσον αφορά την εκπομπή;

«Σε πρώτη φάση δεν σκεφτόμαστε κάποια συγκεκριμένη αλλαγή. Δεν σου κρύβω ότι όλοι, τις τελευταίες μέρες των διακοπών, έχουμε ένα γκρουπ που επικοινωνούμε μεταξύ μας και τσιγκλάμε ο ένας τον άλλον και λέμε “παιδιά σκεφτείτε καμιά ιδέα να την πούμε στη σύσκεψη” κ.λπ. Οπότε σίγουρα στα πρώτα meetings θα πούμε κάποια πράγματα, κάποιες ιδέες. Τώρα, πόσες από αυτές τις ιδέες θα δούμε να υλοποιούνται και να έχουν διάρκεια δεν το ξέρω. Αλλά ότι κάποιες ιδέες θα καταγραφούν, ναι».

Πόσα χρόνια θεωρείς θα κάνεις την ίδια δουλειά; Ποιο είναι το όνειρό σου μελλοντικά στα επαγγελματικά σου;

«Αυτό ήταν κάτι που σκέφτηκα πολύ πέρυσι που ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό μου και έπρεπε να πάρω κάποιες αποφάσεις για να κάνω το επόμενο βήμα. Παρόλο που αυτά που συζητούσα ήταν πολύ κοντά σε αυτό που κάνω τώρα στον ALPHA, επειδή ακριβώς νιώθω ότι το “Happy day” σαν ζωντανός οργανισμός έχει κύκλο ζωής μπροστά του, ήθελα να το συνεχίσω. Για εμένα έχει χρόνια ακόμα μπροστά του. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς το “Happy day”».

Επειδή δοκιμάστηκες και σε πολιτικές συνεντεύξεις και μάλιστα με επιτυχία, talk show θα έκανες ποτέ;

Αποκλειστικό: Πότε τελειώνει οριστικά το Happy Day για την Σταματίνα Τσιμτσιλή και τι θα κάνει μετά

«Επειδή είμαστε σε μια φάση που δεν πρέπει να λέμε “όχι” και να βάζουμε ταμπέλες, γιατί μετά τα “όχι” έρχονται μπροστά μας και μας διαψεύδουν. Οπότε δεν σου λέω το “όχι” με το όμικρον κεφαλαίο».

Ομως, το «όχι» που λες είναι για την περίοδο που μιλάμε, του χρόνου μπορεί να το σκεφτείς και να αλλάξεις γνώμη, εξελισσόμαστε οι άνθρωποι!

«Ναι, όμως σ’ αυτή τη φάση δεν συζητάω κάτι τέτοιο με τον σταθμό. Στο πλαίσιο του συμβολαίου μου υπάρχει και αυτή η προοπτική, ότι μπορούμε να συζητήσουμε και κάτι άλλο, χωρίς αυτό να έχει δεσμευτικό χαρακτήρα ούτε για εμένα ούτε και για το κανάλι».

Τα καλοκαιρινά σχέδια ποια είναι;

«Το σχέδιό μου συμπεριλαμβάνει ξεκούραση, περισσότερο ύπνο, αγκαλίτσες με τα παιδιά, περισσότερη οικογενειακή ζωή».