«Τέτοια πρότυπα έχει ανάγκη η χώρα μας» - Η συγκινητική ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τους ήρωες του Canadair στην Κάρυστο

Λίγο μετά την κηδεία του Χρήστου Μουλά

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Παρασκευή 28/7 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, ο οποίος έχασε τη ζωή του άδοξα τη στιγμή που επιχειρούσε την κατάσβεση της φωτιάς στην Κάρυστο με canadair, έχοντας στον πλευρό του τον Ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος άφησε επίσης εκεί την τελευταία του πνοή (δείτε εδώ γιατί αποχώρησε η εγκυμονούσα σύντροφός του πριν θαφτεί).

Λίγες ώρες αργότερα, η βουλευτής Χανίων, Ντόρα Μπακογιάννη, προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter αποχαιρετώντας τον 34χρονο, αλλά και τον 27χρονο συνεργάτη του, τονίζοντας πως το έργο τους και η ηρωική τους πράξη δεν θα ξεχαστεί ποτέ και πως η μνήμη τους θα παραμείνει αθάνατη, όπως φώναζε ο κόσμος κατά την εξόδιο ακολουθία χειροκροτώντας.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη για τους πιλότους του canadair στην Κάρυστο

«Κηδέψαμε σήμερα στο Γαβαλοχώρι, το χωριό του, έναν ήρωα, τον Χρήστο Μουλά. Ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης, είναι οι σύγχρονοι ήρωές μας σε καιρό ειρήνης. Δύο παιδιά πρότυπα, με αρχές και αξίες, που διακινδυνεύουν, όπως και όλοι οι πιλότοι μας της Πολεμικής Αεροπορίας, τη ζωή τους κάθε μέρα για εμάς, τις περιουσίες μας και το περιβάλλον. Τέτοια πρότυπα έχει ανάγκη η χώρα μας. Δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ», έγραψε συγκεκριμένα.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Canadair: Έμαθαν το φύλο του μωρού λίγες μέρες πριν τον χαμό του Χρήστου Μουλά

Ντόρα Μπακογιάννη canadair

Η κηδεία του Περικλή Στεφανίδη

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 27/7, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς για να αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά τον Περικλή Στεφανίδη, Ανθυποσμηναγό του canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο κατά την προσπάθεια πυρόσβεσης.

Το φέρετρό του έφτασε εκεί στις 4 το μεσημέρι, λίγο πριν ξεκινήσει η ταφή και δίπλα του στέκονταν οι δύο γονείς του, ως τραγικές φιγούρες, κρατώντας στα χέρια τους φωτογραφίες του παιδιού τους.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Canadair: Ψυχολόγοι στο σπίτι του Περικλή Στεφανίδη - Σε κατάσταση σοκ ο μικρός του αδερφός

Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν πως δεν θα παρευρισκόταν τελικά, ο Νίκος Δένδιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης, αλλά και οι συνάδελφοι του 27χρονου από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112.

Τον επικήδειο λόγο του εκφώνησε ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης: «Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η Πολεμική Αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου», ήταν κάποια από τα λόγια του.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Canadair: «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με...» - Αποκαρδιωτική η εικόνα από το Υπουργείο Ενθικής Αμύνης