«Όταν έφυγε από τη ζωή ο μπαμπάς μου...» - Κατάθεση ψυχής από την Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η σπάνια αποκάλυψη για την ψυχοθεραπεία

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Σταματίνα Τσιμτσιλή
Instagram / Σταματίνα Τσιμτσιλή

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή παραχώρησε πρόσφατα μία συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και στον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα, όπου μίλησε και για τα τηλεοπτικά δρώμενα και τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών (δείτε εδώ το σχόλιό της για την αποχώρηση του Νίκου Μουτσινά), όμως δεν δίστασε να αναφερθεί και στα δικά της προσωπικά βιώματα.

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην περίοδο που χρεάστηκε να κάνει ψυχοθεραπεία, εξηγώντας πως ήταν μία από τις πιο δύσκολες στιγμές της, καθώς μόλις είχε χάσει τον πατέρα της. Σε αντίθεση, όμως, με πολλούς διάσημους και θεραπευόμενους, η ίδια κατάφερε να ανταπεξέλθει μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Η αποκάλυψη της Σταματίνας Τσιμτσιλή για την ψυχοθεραπεία

Έχετε κάνει ψυχοθεραπεία;

Βέβαια έχω κάνει σε μία δύσκολη για εμένα περίοδο, όταν έφυγε από τη ζωή ο μπαμπάς μου και με βοήθησε πάρα πολύ. Είχα την τύχη να πέσω σε μια πολύ σωστή και καλή ψυχοθεραπεύτρια, η οποία, όταν ολοκληρώσαμε έναν κύκλο συνεδριών, μου είπε η ίδια «Σταματίνα, αυτό που είχαμε να κάνουμε μαζί, το ολοκληρώσαμε. Τώρα μπορείς να προχωρήσεις μόνη σου και, αν χρειαστείς κάτι, επανέρχεσαι». Ακούω διάφορους ανθρώπους που κάνουν δέκα και δώδεκα χρόνια ψυχοθεραπεία. Εγώ μέσα σε ενάμιση χρόνο κατάφερα με τη βοήθεια της ψυχοθεραπεύτριάς μου τότε να καταλάβω ουσιαστικά πράγματα και να πάρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μου. Έπειτα ξεκίνησε και το ταξίδι της αυτοβελτίωσης, που δεν έχει σταματήσει ως σήμερα και με έχει βοηθήσει πολύ.

Η βαθιά πίστη της και η βοήθεια που ζήτησε

Στην Πάρο βρίσκεται η Σταματίνα Τσιμτσιλή απολαμβάνοντας τις διακοπές της μαζί με τα παιδιά της (δείτε την εδώ να ποζάρει με το γιο της) χαλαρώνοντας μετά την ολοκλήρωση άλλης μιας απαιτητικής τηλεοπτικής σεζόν.

Η παρουσιάστρια κάνει συχνά πυκνά αναρτήσεις από το νησί είτε μόνη της, είτε με τα παιδιά της, καθώς ακόμα συχνά μας δείχνει μερικές από τις ομορφιές του νησιού, που επισκέπτεται σχεδόν κάθε χρόνο.

Την Πέμπτη 20/7 η Σταματίνα Τσιμστιλή έκανε ένα post, το οποίο συγκίνησε ομολογουμένως πολύ, καθώς ανήμερα του Προφήτη Ηλία πέρασε το δικό της μήνυμα για της φωτιές, που κατακαίνε κάθε καλοκαίρι τη χώρα.

«Χρόνια πολλά κι ευλογημένα.
Του Προφήτη Ηλία σήμερα. Θυμάμαι σ’ αυτό το εκκλησάκι ένα χρόνο πριν άναψα ένα κεράκι υπέρ υγείας και με την προσευχή να μετριαστούν οι ανυπολόγιστες ζημιές από τις πυρκαγιές που έκαψαν σπίτια στους πρόποδες τις Πεντέλης και κατέκαψαν έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική.
Ένα χρόνο μετά ζούμε ακριβώς με την ίδια αγωνία. Όλοι νιώθουμε θυμό και απογοήτευση με όλα αυτά που συμβαίνουν στην χώρα μας και γινόμαστε ανήμποροι θεατές στο ίδιο έργο.

Ακούω όλες αυτές τις ημέρες από μαρτυρίες ότι τα πυροσβεστικά οχήματα δεν ήταν αρκετά ή έμεναν χωρίς νερό και οι πτήσεις των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων ήταν εντελώς ανεπαρκείς.
Δεν είναι κρίμα οι πυροσβέστες μας που μπαίνουν στη μάχη με τις φλόγες με κίνδυνο ζωής να μην έχουν τα κατάλληλα μέσα για μία τόσο δύσκολη μάχη;

Συμμερίζομαι τον πόνο και την αγωνία των κατοίκων που είδαν το βιος τους να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και είμαι σίγουρη ότι μια αποζημίωση απλά θα γλυκάνει προσωρινά τον πόνο τους.
Μήπως πρέπει ως χώρα να αλλάξουμε στρατηγική;

Πότε θα θωρακίσουμε πραγματικά αυτό το κράτος απέναντι στη φωτιά; Όταν δεν θα έχει απομείνει τετραγωνικό μέτρο πρασίνου ;
Από το να εξοπλίζουμε και να δαπανούμε τεράστια ποσά στα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα αυτής τη χώρας σε περίπτωση πολέμου με τους γείτονες μήπως να εξοπλίσουμε και την πυροσβεστική μας όσο καλύτερα μπορούμε;
Οι πυρκαγιές είναι μια υπαρκτή απειλή που κάθε χρόνο παίρνει ζωές, καταστρέφει περιουσίες και δυστυχώς ισοπεδώνει ό,τι πράσινο μας έχει απομείνει.

Καλή δύναμη σε όσους δοκιμάζονται. Όσοι το έχουν ζήσει τους καταλαβαίνουν .
Πριν από μερικά χρόνια η Ηλεία , το Μάτι, η Εύβοια, η Πεντέλη και τώρα η Μάνδρα , το Λουτρακι , η Ρόδος και άλλες τόσες περιοχές που παραδόθηκαν στις φλόγες.
Πονάει ψυχή και μόνο στη σκέψη και στην συνειδητοποίηση των γεγονότων», έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.