Ατύχημα για τον Εμμανουήλ Καραλή στον αγώνα που διεξήχθη στο Λεβερκούζεν της Γερμανίας

Τι συνέβη

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Πηγή Instagram/ Emmanouil Karalis
Πηγή Instagram/ Emmanouil Karalis

Ο Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, την ώρα που πήγε να επιχειρήσει το πρωί της Κυριακής 30/07/23, την πρώτη του προσπάθεια στα 5,65 μ. στο Λεβερκούζεν, το κοντάρι του έσπασε στα δύο.

Το ατύχημα του Εμμανουήλ Καραλής στο Λεβερκούζεν

Ο Εμμανουήλ Καραλής, μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερός, αφού όταν έσπασε το κοντάρι του, έπεσε πάνω στο στρώμα. Μάλιστα, αμέσως μετά την πτώση του, έκανε νόημα με το χέρι του ότι ήταν καλά.

Μπορεί το ατύχημα αυτό να του κόστισε μία θέση μέσα στην τελική τριάδα, ωστόσο αυτό δεν τον πήρε από κάτω. Παρά την άτυχη αυτή στιγμή που είχε, ο αθλητής, κατάφερε να μπει μέσα στην πεντάδα. Κατέκτησε την πέμπτη θέση με 5,45 μέτρα (δείτε εδώ την θεαματική η υποδοχή για τoν Λευτέρη Πετρούνια και τον Εμμανουήλ Καραλή).

Ο ίδιος μάλιστα, ανέβασε το βίντεο από το ατύχημα που είχε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Την ανάρτηση αυτή, συνόδευσε η λεζάντα : «Κακή ημέρα στο γραφείο σήμερα, αλλά όλα είναι καλά. Τελείωσα τον αγώνα δίχως τραυματισμό και περισσότερο πεινασμένος για τον επόμενο».

Εμμανουήλ Καραλής

Λίγα λόγια για τον Εμμανουήλ Καραλή

Ο Εμμανουήλ Καραλής (γεννημένος στις 20 Οκτωβρίου του 1999) είναι Έλληνας αθλητής του άλματος επί κοντώ. Κατάγεται από τον Πύργο Ηλείας και ανήκει στο τμήμα στίβου του Γ.Σ. Κηφισιάς και προπονούταν με τον Βασίλη Μεγαλοοικονόμου.

Έχει συμμετοχές σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 του 2015 και σε δύο Βαλκανικούς Αγώνες Κλειστού Στίβου, το 2015 και το 2016 καθώς και σε μια Ολυμπιάδα στο Τόκιο της Ιαπωνίας το 2020 όπου κατέκτησε την 4η θέση ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του σε κλειστό στίβο (5.80).

Η μεγαλύτερη διάκρισή του είναι το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου U18 το 2015 που πραγματοποιήθηκε στο Κάλι της Κολομβίας. Σε εθνικό επίπεδο, ο Καραλής κέρδισε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου το 2016 που αποτελεί την μεγαλύτερη διάκρισή του σε πρωτάθλημα ανωτέρου επιπέδου.

Το προσωπικό ρεκόρ του είναι 5.80μ., που το πραγματοποίησε το 2021 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και 5.80μ. στον κλειστό, που το πραγματοποίησε το 2018 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Η καλύτερη επίδοσή του τόσο στον ανοιχτό όσο και στον κλειστό στίβο αποτελεί τις κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο στην κατηγορία κάτω των 18 ετών (U18) σε κάθε τομέα ξεχωριστά, αλλά και συνολικά η επίδοσή του στον ανοιχτό. Επίσης ο Καραλής βελτίωσε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Παίδων που ήταν 5.54 από τον ίδιο και ισοφάρισε το Ελληνικό Εθνικό ρεκόρ Νέων Ανδρών. Η επίδοσή του στον κλειστό συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία U20.