Αποσύρει και η Μαρία Κορινθίου την υποψηφιότητά της στις εκλογές - Τι συνέβη

Μετά την ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
mariakorinthiou - instagram
mariakorinthiou - instagram

Με μια αναλυτική ανακοίνωση έγινε γνωστό τη Δευτέρα 31/7, πως ο Γιώργος Πατούλης αποσύρει την υποψηφιότητά του στις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με τον ίδιο να εξηγεί όλο το παρασκήνιο της απόφασής του.

Στη συνέχεια της ίδιας ημέρας έγινε επίσης γνωστό μέσα από μια αναλυτική και μακροσκελής ανάρτηση στο instagram, πως η Μαρία Κορινθίου αλλάζει τις αποφάσεις, που είχε πάρει μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.

Πιο αναλυτικά, η ίδια θα κατέβαινε στις εκλογές στην παράταξη του Γιώργου Πατούλη, ωστόσο η επιλογή του επηρεάζει και τη δική της, εξηγώντας αναλυτικά τις σκέψεις και τα συναισθήματά της (δείτε εδώ την αντίδραση της Μαρίνα Πατούλη μετά την παραίτηση του Πατούλη).

Η ανακοίνωση της Μαρίας Κορινθίου μέσω instagram

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις για τις περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνω ότι αποσύρω την υποψηφιότητα μου ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος.
Επέλεξα να δεχτώ την υποψηφιότητα μου, μετά από πρόταση του @giorgos.patoulis και να ασχοληθώ με τα κοινά, αναλογιζόμενη ότι θα βρεθώ δίπλα σε έναν άνθρωπο ο οποίας όλα αυτά τα χρόνια της θητείας του «αγκάλιασε» επιτυχημένα θέματα του πολιτισμού και των καλλιτεχνών.

Η φωνή κάθε ανθρώπου είναι ισχυρή, μοναδική και πρέπει πάντα να ακούγεται. Έτσι λοιπόν και εγώ από την μεριά μου θέλησα να είμαι μέρος αυτού του εγχειρήματος σε ότι αφορά τον δικό μου τομέα, τον πολιτισμό. Μία μικρή φωνούλα που αγαπά την χώρα της,την ιστορία τις και κατ ´επέκταση και τον πολιτισμό της. Μία φωνούλα που θα βοηθούσε με τον τρόπο της, στην εξέλιξη αυτού με πολύ αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια σαν καλλιτέχνης έχω επιλέξει να πιστεύω ότι η τοπική αυτοδιοίκηση και η περιφερειακή αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργούν αυτόνομα και χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις.
Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας, για άλλη μια φορά και την στήριξη σας.

Το Μαράκι σας», έγραψε η Μαρία Κορινθίου.

Η ανακοίνωση του Πατούλη

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας.
Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική», αναγράφει η ανακοίνωση του Γιώργου Πατούλη.