Ντόναλντ Tραμπ: Συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ - Παραπέμπεται σε δίκη

Όλο το παρασκήνιο

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Ντόναλντ Tραμπ: Συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ - Παραπέμπεται σε δίκη

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Tραμπ, δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί της αρχές για διάφορα αδικήματα τα οποία έχει διαπράξει. Πρόσφατα μάλιστα, κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση (δείτε εδώ το ποσό που πρέπει να πληρώσει με βάση το δικαστήριο).

Αυτή την φορά, παραπέμπεται σε δική ύστερα από 4 κατηγορίες που υπάρχουν εις βάρους, όπου η μία από αυτές αφορά την συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των ΗΠΑ. Ο κ. Τραμπ, έχει κληθεί να παρουσιαστεί την Πέμπτη 3/08/23, ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στην Ουάσινγκτον.

Ποιες κατηγορίες υπάρχουν εις βάρος του Ντοναλτ Τραμπ

Τον Ντοναλτ Τραμπ, βαραίνουν συγκεκριμένα 4 κατηγορίες, που αφορούν πολύ σοβαρά ποινικά αδικήματα. Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες που υπάρχουν εις βάρος του είναι οι ακόλουθες : συνωμοσία με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, συνωμοσία για την παρακώλυση επίσημης διαδικασίας, παρεμπόδιση και απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας, και τέλος συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, τα ξημερώματα της Τρίτης 1/08.23, μέσω μια ανάρτησης που έκανε στην πλατφόρμα του στο Truth social, κατηγορούσε τον Τζακ Σμιθ, και τον χαρακτήρισε μάλιστα και ως τρελό, αναφέροντας τα εξής: «Μαθαίνω ότι ο διαταραγμένος Τζακ Σμιθ, προκειμένου να παρέμβει στις προεδρικές εκλογές του 2024, θα δημοσιεύσει ένα ακόμη ψεύτικο κατηγορητήριο για τον αγαπημένο σας πρόεδρο, εμένα, στις 5:00 μ.μ.».

Trump

Ακόμα, ενδέχεται να ασκηθεί στον Ντοναλτ Τραμπ και ποινική δίωξη για την εισβολή που είχε πραγματοποιήσει στο Καπιτώλιο, όπου είχε προκληθεί μεγάλη αναταραχή τον Ιανουάριο του 2021 από τα επεισόδια που έγιναν στις ΗΠΑ μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο από τους οπαδούς του Τραμπ, όπου κάποιοι από αυτούς "έχασαν" τη ζωή τους. Συγκεκριμένα στο φως της δημοσιότητας δόθηκαν τα ονόματα των τεσσάρων ατόμων που "έχασαν" την ζωή τους μετά την εισβολή των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ που είχαν κάνει στο Καπιτώλιο..

Ο ίδιος μάλιστα αναφορικά με αυτό, δήλωσε ότι για ποιον λόγο πρέπει να του ασκηθεί 2,5 χρόνια μετά ποινική δίωξη και όχι τότε. Κατηγόρησε ανοιχτά τους εισαγγελείς ότι περίμεναν την προεκλογική του εκστρατεία για να του προσάψουν και αυτή την κατηγορία.