Κίνημα της Πετσέτας: Η πρώτη μεγάλη νίκη για τους κατοίκους της Πάρου

Παραλίες χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
Φωτογραφεία αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
Φωτογραφεία αρχείου ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Το κίνημα της πετσέτας, το οποίο ξεκίνησε από τους κατοίκους του νησιού της Πάρου, σιγά σιγά έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε όλη την χώρα. Πρέπει να σημειωθεί ότι το κίνημα αυτό, έχει ως στόχο του να ελευθερωθούν οι παραλίες από τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες που βάζουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου ο κόσμος να έχει έχει ελεύθερη πρόσβαση στην εκάστοτε παραλία (δείτε εδώ την αναφορά που έκανε η Έλενα Χριστοπούλου σε αυτό το κίνημα).

Το κίνημα της πετσέτας λοιπόν, το πρωί της Τετάρτης 2/08/23, σημείωσε την πρώτη του νίκη. Η γνωστή παραλία της Πάρου, η Μικρή Σάντα Μαρία, ύστερα από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, αλλά σαφώς και του κινήματος της πετσέτας είναι πλέον η μισή χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών για την παράνομη κατάληψη των παραλιών

Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, το πρωί της Πέμπτης 3/08/23, βγήκε στον αέρα της εκπομπής του ΣΚΑΪ, στο ΣΚΑΪ NEWS, προκειμένου να εκφράσει την άποψη του αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης κατάληψης των παραλιών από τους επιχειρηματίες των beach bar. Ακόμα λόγω της μεγάλης άνθησης που γνωρίζει το κίνημα της πετσέτας, αυτό έκανε τον υπουργό Οικονομικών να δώσει εντολή, ώστε να αυξηθούν οι έλεγχοι που γίνονται σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα αναφορικά με αυτό το ζήτημα ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ότι: «Υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες. Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται αυτές οι συμφωνίες. Δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών. Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς τους παραχωρισιούχους. Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας».

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και θα αυξηθούν, έτσι ώστε να γίνουν αυτά που οφείλουν να κάνουν τόσο προς την συνείδηση τους, όσο και προς τους πολίτες αυτής της χώρας. Υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι αποφασισμένοι να μην χαριστούν σε κανέναν.