Βυθίστηκε στη Μεσόγειο το γιοτ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ Φαγιέντ - Επέβαιναν 7 άτομα

Είχε βγει στο "σφυρί" έναντι 150.000 ευρώ

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Βυθίστηκε στη Μεσόγειο το γιοτ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ Φαγιέντ - Επέβαιναν 7 άτομα

Βυθίστηκε στην Μεσόγειο το γιοτ που απόλαυσε το τελευταίο καλοκαίρι της πριν πεθάνει η Πριγκίπισσα Νταϊάνα και άνηκε στον σύντροφό της, Ντόντι Αλ Φαγιέντ. Όπως έγινε γνωστό μέσω της Daily Mail, το Cujo χτύπησε σε άγνωστο αντικείμενο και βούλιαξε το Σάββατο 29/7 ανοιχτά του Beaulieu-sur-Mer, στη Γαλλική Ριβιέρα.

Στο γιος επέβαιναν 7 άτομα τα οποία διασώθηκαν, αφού ο κυβερνήτης εξέδωσε SOS την ώρα που βυθιζόταν λόγω διαρροής νερού στο επίπεδο του δεξιού μπροστινού μέρους.

Όπως γράφεται παρόλο που ο κυβερνήτης είχε ενεργοποιήσει τις αντλίες και είχε κρατήσει τις μηχανές σε λειτουργία, δυστυχώς το γιος πλέον βρίσκεται κάτω από τη θάλασσα.

Δείτε επίσης: Με παραπάνω κιλά και μελαχρινός: Σπάνια φωτογραφία του Πακιστανού που είχε ερωτευτεί η Νταϊάνα

Η ιστορία του γιος της Νταϊάνα και του Ντόντι Αλ Φαγιέντ

Το γιος κατασκευάστηκε το 1972 στην Ιταλία για τον επιχειρηματία John von Neumann ο οποίος είχε ζητήσσει το ταχύτερο μηχανοκίνητο γιοτ στον κόσμο. Στη συνέχεια το πούλησε στον γιο του Adnan Khashoggi που ήταν ο πλουσιότερος έμπορος όπλων στον κόσμο, και εκείνος με τη σειρά του το πούλησε στον ξάδερφό του, Αλ Φαγιέντ.

Μετά το θάνατο του ζευγαριού το 1997 το γιοτ έμεινα δεμένο και έρημο αφού είχε χρόνια να ταξιδέψει. Ωστόσο, το 2020 αγοράστηκε από τον Simon Kidston σε μια δημοπρασία όταν βγήκε στο "σφυρί" έναντι 150.000 ευρώ.

Δείτε εδώ φωτογραφίες την ώρα της βύθισης του.

Αυτή είναι η διαθήκη της - Η εξωπραγματική περιουσία που άφησε πίσω της

Τον Αύγουστο του 1997, ο κόσμος θρήνησε την αγαπημένη σε όλους - σχεδόν - πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία πέθανε σε τραγικό τροχαίο (δείτε εδώ την σοκαριστική φωτογραφία της σορού της μέσα από το σμπαραλιασμένο αμάξι). Ήταν μόλις 36.

Είχε περιουσία η διάσημη πριγκίπισσα της Ουαλίας; Η απάντηση είναι ναι.

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα «Royal Estate Plan» μπορεί να περιλαμβάνει πολλούς «βασικούς παίκτες». Στην Τελευταία Διαθήκη, λοιπόν, της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, κατ' ονομάστηκαν αρκετοί δικαιούχοι. Οι δύο κύριοι κληρονόμοι της ήταν οι δύο γιοι της, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι. Επίσης, στη Διαθήκη συμπεριλήφθηκαν ως δικαιούχοι τα δεκαεπτά βαφτιστήρια της πριγκίπισσας Νταϊάνα, καθώς και ο αγαπημένος της μπάτλερ.

Η μητέρα της, η αξιότιμη Φράνσις Ρουθ Σαντ Κιντ, και η αδερφή της, η Ελισάβετ Σάρα Λαβίνια Σπένσερ ΜακΚορκουντάλ, ονομάστηκαν εκτελεστές και διαχειριστές της διαθήκης αυτής. Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας, η περιουσία της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν 21.711.485 λίρες. Αυτό είναι πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η καθαρή αξία, βέβαια, της περιουσίας λόγω του κόστους των φόρων κληρονομιάς μειώθηκε σε περίπου 17 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Αφού πέρασε από τη διαδικασία έγκρισης από το Ανώτατο Δικαστήριο της Αγγλίας, η περιουσία της πριγκίπισσας Νταϊάνα διανεμήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες που περιγράφονταν στη διαθήκη της. Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με όσα έχουν αναφερθεί, όχι αναλυτικά βέβαια:

  • 50.000 λίρες, ή περίπου 70.000 δολάρια, έμειναν στον μπάτλερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Πολ Μπάρελ.
  • Συναισθηματικά αντικείμενα, όπως φωτογραφίες, πίνακες και πορσελάνη, αφέθηκαν στα 17 βαφτιστήρια της πριγκίπισσας.
  • Ένα ταμείο έλαβε περίπου 1,4 εκατομμύρια δολάρια (100.000 λίρες), καθώς και όλα τα ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Αυτό περιελάμβανε το διάσημο νυφικό της. Το ταμείο ωφελεί τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον Πρίγκιπα Χάρι, μαζί με τους συζύγους και τα μέλη της οικογένειάς τους, καθώς και ειδικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Αυτές οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λαμβάνουν επίσης κεφάλαια με τη μορφή δικαιωμάτων που κερδίζονται από την εξουσιοδοτημένη χρήση του ομοιώματος της πριγκίπισσας Νταϊάνα σε εμπορικές χρήσεις.
  • Οποιοδήποτε υπόλοιπο της περιουσίας της πριγκίπισσας Νταϊάνα μοιράστηκε εξίσου μεταξύ των δύο πριγκίπων.

Διαβάστε εδώ και την διαθήκη της Βασίλισσας Ελισάβετ.