«Σούταρα βολές και έσκασε μια βρύση δίπλα μου...» - Αδιανόητο περιστατικό για τον Νίκο Γκάλη στο παρκέ

«Ατομιστής δεν ήμουν! Πρέπει να...»

Ζωή Τζιότζιου
Youweekly Editor
«Σούταρα βολές και έσκασε μια βρύση δίπλα μου...» - Αδιανόητο περιστατικό για τον Νίκο Γκάλη στο παρκέ

Ο Νίκος Γκάλης, το πρωί της Πέμπτης 3/08/23, παραχώρησε μία συνέντευξη στο Sport 24 όπου και μίλησε σχετικά με το μπάσκετ, αλλά και για σύζυγό του, την Ελένη Παναγιώτου, με την οποία πλέον μετράνε πάνω από 20 χρόνια κοινής πορείας στην ζωή (δείτε εδώ επίσης την εξομολόγηση του για την γέννηση της κόρης του).

Τι δήλωσε για το μπάσκετ και για την γυναίκα του ο Νίκος Γκάλης

Στην αρχή της συνέντευξης του ο Νίκος Γκάλης, αναφέρθηκε στα σχόλια που είχαν ακουστεί για εκείνον, τα οποία τον έλεγαν ατομιστή. Αναφορικά με αυτό απάντησε ότι: «Το μπάσκετ είναι ομαδικό σπορ, καθένας έχει έναν ρόλο, δεν μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου... Η ομάδα ξεκινούσε από μένα με 35-40 πόντους από εμένα σε κάθε παιχνίδι. που είναι απίστευτο ατού. Κανένας δεν είχε καλύτερη πάσα από εμένα. Είχα την ευχέρεια να σκοράρω από οποιαδήποτε θέση. Ατομιστής δεν ήμουν. Πρέπει να δεις τα ποσοστά. Σημασία έχει πώς μπορείς να βοηθήσεις τους συμπαίκτες σου».

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία που είχε σημειώσει το 1987, αλλά και τις δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει με τους φανατικούς υποστηρικτές των άλλων ομάδων, όπως για παράδειγμα στο ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ. Σχετικά με αυτό δήλωσε ότι: «Το μπάσκετ, είναι και σκάκι. Δεν είναι μόνο το καλάθι. Κάνεις ανάλογα με το τι θα σου δώσει ο αντίπαλος. Δεν έχεις χρόνο να σκεφτείς. Πρέπει να σκεφτείς τι θα κάνεις μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου».

Σχετικά με το ίδιο θέμα συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι: «Σούταρα βολές και έσκασε μια βρύση δίπλα μου, ευτυχώς που δεν έπεσε στο κεφάλι μου. Εκείνη τη στιγμή όταν είσαι αναμμένος δεν φοβάσαι. Εκείνη την ώρα δεν σε σταματάνε ούτε βρύσες ούτε βόμβες».

Τέλος, όπως ήταν λογικό ο Νίκος Γκάλης, αναφέρθηκε και στην γυναίκα του την Ελένη Παναγιώτου, και στο τι ήταν αυτό που ερωτεύτηκε σε εκείνη, όπου και είπε τα εξής: «Είχα γνωρίσει πολλές γυναίκες στη ζωή μου. Στην Ελένη ερωτεύτηκα ότι είναι ειλικρινής, ο εαυτός της, πέρα από την ομορφιά γιατί δεν μπορείς να είσαι με έναν όμορφο άνθρωπο και να μην μπορείς να κάνεις μια συζήτηση. Είναι σαν να μιλάω στον εαυτό μου» .

Δείτε εδώ την συνέντευξη του: