«Έχω ξεπεράσει αυτό το φόβο!» - Η εξομολόγηση της Αθηνάς Οικονομάκου για τις κρίσεις πανικού και την ψυχοθεραπεία

Συνεχίζει τις συνεδρίες της;

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Αθηνά Οικονομάκου είναι ένα πρόσωπο χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις, αφού πήρε την απόφαση να μιλήσει ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας και την προσωπική της ιστορία μιας και η ίδια έχει αντιμετωπίσει κρίσεις πανικού.

Το stage fright (δείτε εδώ όσα έχει πει αναλυτικά) ήταν αυτό, που την κράτησε μακριά από το θέατρο και τη σκηνή, ωστόσο με αγάπη για τον εαυτό της και δουλειά με ψυχοθεραπευτή βοήθησε τον εαυτό της και έκανε την καθημερινότητά της πιο υγιή.

Μέσα από τη νέα συνέντευξη, που παραχώρησε στο περιοδικό ''Τηλέραμα'' και στο Βασίλη Ανδριτσάνο η ηθοποιός περιέγραψε μια πιο σκοτεινή περίοδο της ζωής της με τις κρίσεις, καθώς και τον τρόπο, που βγήκε ξανά στο φως!

Οι δηλώσεις της Αθηνάς Οικονομάκου για τις κρίσεις πανικού

Στο παρελθόν έχετε βιώσει κρίσεις πανικού. Αυτό ήταν μια αφορμή να αλλάξετε τη ζωή σας;

Ήταν η βασική αφορμή γιατί κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Ότι πιέζομαι και ίσως κάνω πράγματα που δεν με ευχαριστούν και τόσο ή δεν έχω βρει την ουσία της ζωής, γιατί ο λόγος που υπάρχουμε και ζούμε είναι για να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, που μας αρέσουν και μας διασκεδάζουν. Κοίταξα να βρω τι αγαπάω στη ζωή μου και να ασχοληθώ με πράγματα που με κάνουν ευτυχισμένη, χαρούμενη, με γεμίζουν και δεν μου δημιουργούν καμία κρίση πανικού.

Οικονομάκου
ndp

Αυτές οι κρίσεις πανικού σάς κράτησαν για κάποιο διάστημα μακριά από το θέατρο. Πέρυσι, που επιστρέψατε στη σκηνή, πώς νιώσατε;

Ήταν ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για μένα, γιατί επανήλθα στο Παλλάς και ήθελα να τσεκάρω τα όρια και τις δυνάμεις μου. Έπειτα από πολλά χρόνια ψυχοθεραπείας, κατάλαβα ότι όντως έχω ξεπεράσει αυτό το φόβο και μπορώ πλέον να ευχαριστιέμαι τη δουλειά μου, όπως πρέπει και όπως της αξίζει. Ήταν μια διαδικασία που μου πήρε πολλά χρόνια. Υπάρχει εξέλιξη συνεχόμενη. Εξαρτάται μέχρι που θέλει να φτάσει και τι στόχους έχει ο καθένας.

Για μένα δεν έχει σταματήσει αυτό. Συνεχίζω την ψυχοθεραπεία, γιατί με βοήθησε να δω αλλιώς τη ζωή. Μου έμαθε να βλέπω τα σημαντικά και να μη δίνω αξία σε πράγματα που με στεναχωρούσαν στο παρελθόν. Όλοι κουβαλάμε πάρα πολλά μέσα μας και ο δρόμος της ψυχοθεραπείας είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να βοηθήσει και να μας εξελίξει.

«Μέσα μου ένιωθα χαμένη στο διάστημα!»

Το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου (15/4) στην ψυχαγωγική εκπομπή «Μαμά-δες» βρέθηκε καλεσμένη η Αθηνά Οικονομάκου. Η γνωστή ηθοποιός και επιχειρηματίας μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ, για την προσωπική της ζωή, αλλά και επαγγελματική της πορεία στον χώρο των επιχειρήσεων και της υποκριτικής.

«Τα πρώτα χρόνια με κράτησε μακριά από το θέατρο μια ψυχολογική πίεση, ένα άγχος που είχα, σκηνικό, σκηνικό φόβο, stage fright. Κι επειδή ζορίστηκα πολύ και δυσκολεύτηκα, αποφάσισα ότι δεν θέλω να υποφέρω άλλο, επειδή αγαπάω και πάρα πολύ τη δουλειά. Σκέψου ότι ήμουν σε παραστάσεις που περνούσα υπέροχα.

Όλο αυτό ήταν ανυπόφορο, γιατί από τη μία ήμουν πανευτυχής με όλο αυτό που ζούσα, την παρέα που είχα, με την παράσταση, το ρόλο, την αποδοχή του κόσμου και από την άλλη, μέσα μου ένιωθα χαμένη στο διάστημα», είπε αρχικά η Αθηνά Οικονομάκου.

«Ήταν μία αγωνία τεράστια που ήρθε και με έπνιξε. Αποφάσισα πως μέχρι να το λύσω με την ψυχοθεραπεία, θα αποφύγω να το κάνω. Μου άρεσε από την πρώτη στιγμή που τον είδα, έπαθα την ταραχή μου. Ούτε καν πρόσωπο δεν είχα δει, τον είδα πάνω στη μηχανή με το κράνος, δεν ξέρω τι ήταν αυτό το μαγικό», συνέχισε.

«Είμαστε εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες με τον άντρα μου. Υπήρχε μία κοινή βάση, το ίδιο νόμισμα στις δύο διαφορετικές όψεις. Ο Φίλιππος δεν είναι υπέρ των ορίων και του προγράμματος. Εγώ είμαι εντελώς το αντίθετο.Υπήρχε σύγκρουση και με τα παιδιά ειδικά. Με το πρώτο παιδί εγώ ήμουν παραπάνω πιεστική, του προγράμματος. Έχουμε έρθει ο ένας στο μέρος του άλλου, το θέλαμε πολύ, το παλέψαμε πολύ, το δουλέψαμε πολύ», τόνισε η επιχειρηματίας.

«Όταν ήρθε ο Μάξιμος ήταν μία γερή πρόκληση, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ, έπεσα πολύ ψυχολογικά το πρώτο διάστημα, απέφυγα ξυστά την επιλόχειο. Είχα απαιτήσεις που για τον Φίλιππο ήταν παραπάνω από όσες έπρεπε», αποκάλυψε η Αθηνά Οικονομάκου.