Συγκλονίζει αγαπημένο πρόσωπο του Φλωρινιώτη πάνω από το χρυσό του μνήμα - «Σε έχει πάρει ο ουρανός και πως να σε γυρίσω! Βιάστηκες...»

«Το χαμόγελό σου, είναι η γαλήνη μου»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Δύο μήνες έχουν περάσει από την ημέρα, που έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης με την οικογένειά και τους καλούς του φίλους να προσπαθούν να διαχειριστούν τη θλίψη και το πένθος, που βιώνουν.

Οι εκδηλώσεις αγάπης στο πρόσωπό του πολλές και μάλιστα πολύ συγκινητική είναι η πρόσφατη ανάρτηση του καλού φίλου του Φλωρινιώτη, Toni Martini στο Facebook πάνω από το μνήμα του (δείτε εδώ το βίντεο από το τάφο του Φλωρινιώτη).

H συγκινητική ανάρτηση για το Γιάννη Φλωριωνιώτη

«Αχ και να ήξερες ότι κάθε μέρα μου λείπεις και πιο πολύ. Μπορεί το σώμα σου να αναπαύεται αλλά η ψυχή σου είναι εδώ μαζί μου. Να ήταν στεριά ή θάλασσα θα σε είχα φέρει πίσω... Μα σε έχει πάρει ο ουρανός και πως να σε γυρίσω. Βιάστηκες. Ήθελες να λυτρωθείς αλλά δεν υπολόγισες ότι θα άφηνες μεγάλο πόνο πίσω σου. Είδες... ακόμα και μετά τον θάνατό σου είμαι δίπλα σου να σε φροντίζω.

Είμαι σίγουρος ότι από εκεί ψηλά που βρίσκεσαι θα μου έλεγες: Μην κλαίς... Δεν έφυγα ποτέ από δίπλα σου. Μίλα μου, όπως έκανες πάντα, μην αλλάζεις τον τόνο της φωνής σου σε λυπημένο. Συνέχισε να γελάς όπως πριν που γελάγαμε μαζί και μην προσθέτεις ίχνος σκιάς ή θλίψης. Να προσεύχεσαι... να χαμογελάς... και να με σκέφτεσαι... γιατί, κανείς δεν πεθαίνει όσο υπάρχει στις σκέψεις εκείνων που τον αγαπούν! Σκούπισε τα δάκρυά σου και μην κλαις αν με αγαπάς. Το χαμόγελό σου, είναι η γαλήνη μου», έγραψε ο Toni Martini.

Τάφος Φλωρινιώτη
Facebook - Toni Martini

Οι δηλώσεις των παιδιών του στο μνημόσυνό

Το Σάββατο 15/7 ολοκληρώθηκε το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το θάνατο του Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις 6 Ιουνίου 2023 ξαφνιάζοντας τους πάντες με την είδηση αυτή.

Η οικογένεια του, φίλοι, συγγενείς και το κοινό, που τον λάτρευε έδωσαν το παρόν στον Ιερό Ναό Παναγίας Ρόδον το Αμάραντον (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες) με την κάμερα του Kαλοκαίρι Yes να είναι εκεί εξασφαλίζοντας πλάνα και δηλώσεις.

Η κόρη του Άννα και ο γιος του Νίκος ήταν συντετριμμένοι και παρά τα γυαλιά ηλίου, που φόραγαν διαφαινόταν η θλίψη στο πρόσωπό τους, με τους δύο να παραθέτουν σύντομα λόγια για τον πατέρα τους.

«Σήμερα είμαστε όλοι εδώ να τον τιμήσουμε για την τελευταία του κατοικία», είπε αρχικά ο Νίκος με την Άννα να συνεχίζει: «Σήμερα ανεβαίνει στον ουρανό, 40 ημέρες γύρναγε. Θα είναι δίπλα στον Χριστούλη και θα πάει να βρει την μητέρα του, τα αδέρφια του τα υπόλοιπα και πολλούς φίλους του».