«Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς;;;» - Συντετριμμένος ο Γρηγόρης Γκουντάρας με τον πνιγμό του γιου του Σταμούλη

Το δημόσιο μήνυμά του

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πολύ θλιβερή είναι η είδηση, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Πέμπτης (10/8) για τη ζωή του Οδυσσέα Σταμούλη, καθώς ο μονάκριβος γιος του πνίγηκε σε θάλασσα της Ικαρίας, που έκανε μπάνιο.

Δεν έχουν γίνει ακόμη σαφή τα αίτια, που ο ανήλικος έχασε τη ζωή του μέσα στο νερό, καθώς αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μετά την ιατροδικαστική εξέταση, που εκκρεμεί.

Δείτε επίσης που βρίσκεται ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης μετά τον πνιγμό του γιου του!

Η τραγική αυτή είδηση έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις με πολλούς να εκφράζουν και δημόσια τα συλλυπητήρια τους στον ηθοποιό, που ζει ένα τεράστιο εφιάλτη, όπως και η πρώην σύζυγός του.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Γκουντάρα για το θάνατο του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

«Ικαρία: Γιος του ηθοποιού Οδυσσέα Σταμούλη ο 11χρονος που πνίγηκε στους Φούρνους…ΟΧΙ ρε γαμώτο…ΟΧΙ
Τι να πεις σε αυτούς τους γονείς;;;
ΟΧΙ», έγραψε ο Γρηγόρης Γκουντάρας.

Το βασικό λάθος που στοίχισε την ζωή του 11χρονου

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, Θοδωρής Τσιμπίδης μίλησε σήμερα 11/8 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις, για την τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας. Δυστυχώς ο γιος του Οδυσσέα Σταμούλη πέθανε κολυμπώντας στη θάλασσα.

Η μητέρα από τις 2 το μεσημέρι ενημέρωσε πως χαθεί ο γιος της και αμέσως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, ενώ από το μεγάφωνο, πληροφόρησε ο Δήμαρχος τον κόσμο για την εξαφάνιση του και έκανε έκκληση αν κάποιος το έχει δει να ενημερώσει. Τελικά το παιδί ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Εντοπίστηκε μπλεγμένος στα σχοινιά σημαδούρας, πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε.

«Το παιδί είχε φάει. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό λάθος. Είναι ένα νησί που όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα νέα παιδιά είναι όλη μέρα στη θάλασσα και φαντάζομαι αυτό με το φαγητό βασικά αφορά πάρα πολύ κόσμο και το βλέπουμε κάθε μέρα. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο δηλαδή για να το συνειδητοποιούμε.

Είναι αυτή η έλλειψη γνώσης για τη θάλασσα, η έλλειψη σεβασμού, η υπερβολική χαλάρωση απέναντι στη θάλασσα. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάρα πολλά θύματα φέτος. Πέρσι είχαμε 340 θανάτους στη θάλασσα, κανείς από αυτούς δεν προέρχεται ούτε από καρχαρίες ούτε από άλλο κάποιο θαλάσσιο είδος. Είναι όλα από ατυχήματα και μάλιστα ανθρωπογενή ατυχήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για να πει σε άλλο σημείο: «Είναι απίθανο να υπάρχουν δίχτυα στην περιοχή. Το πιο πιθανό είναι το παιδάκι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην επιφάνεια να τύλιξε το χεράκι του γύρω από το σκοινί της σημαδούρας. Σημαδούρα έπρεπε να υπάρχει ώστε να οριοθετεί το σημείο κολύμβησης. Δεν νομίζω ότι ήταν δίχτυα».

«Αν δεν κάνουμε κάτι θα χάσουμε και άλλα παιδάκια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ναυαγοσώστης πουθενά στα νησιά. Οι δήμοι έχουν ενοικιάσει τις παραλίες, έχουν εισπράξει τα λεφτά και προκαταβολικά μάλιστα και δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν έχουν οριοθετηθεί πουθενά οι παραλίες. Όπου κι αν πάτε θα δείτε ένα ανακάτεμα. Άνθρωποι, βάρκες, φουσκωτά κτλ. Δηλαδή από τύχη δεν θρηνούμε παραπάνω θύματα. Να μην ανοίξει η παραλία αν δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Πρέπει να πάρουμε σοβαρά την ασφάλεια των λουόμενων», είπε στη συνέχεια.