«Υπάρχει ανάγκη!» - Δημόσια έκκληση από το Γιώργο Αγγελόπουλο

Δείτε αναλυτικά

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχει αποδείξει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους όλα αυτά τα χρόνια, που έχει τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω του, πως έχει έντονο το κομμάτι της κοινωνικής ευαισθησίας.

Πιο αναλυτικά, εκείνος και ο Αναστάσιος Ντούγκας και η Ράνια Κωστάκη έχουν ιδρύσει το Σωματείο «Φύλακας Άγγελος» για την προστασία των κακοποιημένων παιδιών (δείτε εδώ τις δηλώσεις του Αγγελόπουλου για το σωματείο).

Η έκκληση του Γιώργου Αγγελόπουλου

Μέσα από τα social media συχνά ο Γιώργος Αγγελόπουλος κάνει αναρτήσεις κοινωνικού ενδιαφέροντος. Την Παρασκευή 11/8 μάλιστα ο ίδιος με ένα insta story έκανε έκκληση, καθώς υπάρχει ανάγκη αιμοδοσίας για γυναίκα, που νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Γιώργος Αγγελόπουλος

Λίγα λόγια για το Φύλακα Άγγελο

Η έδρα του Φύλακα Άγγελου βρίσκεται στην Αθήνα. Σκοπός μας είναι η παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά. Επίσης ο Φύλακας Αγγελος μέσα απο τις δράσεις του, θα φροντίσει για την δημιουργία κατάλληλων χώρων υποδοχής κακοποιημένων παιδιών σε μεγάλα αστικά κέντρα και μέσα στο εκάστοτε κατα τόπους Δικαστικό Μέγαρο.

Ο χώρος αυτός θα διαμορφώνεται ανάλογα ώστε να μπορεί το παιδί να φιλοξενηθεί έως και 3-4 μέρες μέχρι να γίνει η ανάλογη αξιολόγηση από τους ειδικούς. Θα υπάρχει σύνδεση ειδικών, επιστημόνων και φορέων ώστε μέσα από τους μηχανισμούς στον κατάλληλο χώρο θα γίνεται καλύτερη και σωστότερη αξιολόγηση του προβλήματος.

Ο πρώτος χώρος υποδοχής κακοποιημένων παιδιών δημιουργήθηκε μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Είναι 110 τετραγωνικά μέτρα, και πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την άνετη και ασφαλή φιλοξενία παιδιών κατά την εξέτασή τους από τους αρμόδιους εισαγγελείς και δικαστές.

Σκοπός

Είναι η παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου σε ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα στα κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά.

Όραμα

Μέσα από τις δράσεις μας, να βοηθήσουμε στην καλύτερη επόμενη ημέρα των περιστατικών.