«Γιατί γαμ@το;» - Βαρύ πένθος για την Σάσα Σταμάτη

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ανείπωτη θλίψη και πόνος σκορπίστηκαν την Κυριακή 13/8 μετά την είδηση για τον θάνατο του δημοσιογράφου Αντώνη Χρυσουλάκη. Η Σάσα Σταμάτη τον γνώριζε προσωπικά, καθώς ήταν συνάδελφοι, και μόλις πληροφορήθηκε "διαλύθηκε".

Ξέσπασε, λοιπόν, μέσα από μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, ως άνθρωπο, αλλά και ως δημοσιογράφο, απορώντας γιατί συνέβη αυτό τόσο ξαφνικά, ενώ ήταν τόσο νέος, μόλις 37 ετών.

Θρήνος για την Σάσα Σταμάτη

«Αντώνη, τι έγινε; Γράφουν παντού ότι έφυγες. Δεν θέλω να το πιστέψω. Ήσουν ένας κούκλος μέσα και έξω. Ήρθα στο γραφείο σου πριν λίγες μέρες να με βοηθήσεις να ανεβάσουμε ένα βίντεο στο Instagram και το έκανες αμέσως. Ήσουν ο καλύτερος αστυνομικός συντάκτης. Δεν θα σου πω αντίο γιατί θα ξανασυναντηθούμε. Αγόρι μου, καλό παράδεισο. Γιατί γαμ@το»

Δείτε επίσης: Νέα Φιλαδέλφεια: Στην κηδεία του άτυχου Μιχάλη η Σάσα Σταμάτη - Η επικοινωνία της με τη μητέρα του

Σάσα Σταμάτη θρήνος

Πώς έγινε το μοιραίο

Έμενε μόνος του, στον πρώτο όροφο διαμερίσματος στην οδό Αιγέως 35 στην Πλατεία Αττικής και πολλά βράδια, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, δούλευε ως μπάρμπαν. Τα ξημερώματα, λοιπόν, αυτής της ημέρας, φέρεται πως ο ίδιος είχε μόλις επιστρέψει από την βάρδιά του και θέλησε να ζεστάνει λίγο φαγητό, όμως τον πήρε ο ύπνος, το μάτι έμεινε ανοιχτό και το σπίτι γέμισε φλόγες και καπνούς.

Η φωτιά δεν επεκτάθηκε στους υπόλοιπους χώρους, όμως η ρύπανση ήταν μεγάλη και δεν υπήρχε έξοδος διαφυγής, αφού το σπίτι ήταν κλειστό. Ο θάνατός του, έτσι, φέρεται πως προήλθε από τις αναθυμιάσεις. Βρέθηκε πεσμένος στο πάτωμα, χωρίς τις αισθήσεις του, μπροστά στην είσοδο και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς όπου διαπιστώθηκε πως έφυγε από τη ζωή (δείτε εδώ ποια δημοσιογράφος άφησε πρόσφατα την τελευταία της πνοή και την αποχαιρέτησε δημόσια ο σύντροφός της).

Οι γονείς του βρίσκονταν στο διαμέρισμά του σε κατάσταση σοκ, όταν έφτασε εκεί η πυροσβεστική. Η φωτιά, ωστόσο, τότε είχε σβήσει από μόνη της.