«Είναι τόσο τραγικό που δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς» - Δύσκολες στιγμές για τον Οδυσσέα Σταμούλη μετά την κηδεία του 11χρονου γιου του

«Στον Οδυσσέα δεν μπορείς να πεις λόγια»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Σήμερα, Δευτέρα 14/8 πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 11χρονου γιου του Οδυσσέα Σταμούλη, ο οποίος έχασε τη ζωή του ύστερα από πνιγμό στις διακοπές του στην Ικαρία όπου βρισκόταν με την μητέρα του και πρώην σύζυγο του ηθοποιού (δείτε εδώ αποκλειστικές φωτογραφίες).

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε επίσης εκεί και απέσπασε μερικές δηλώσεις από τους φίλους και συναδέλφους του συντετριμμένου πατέρα, με τον Σπύρο Μπιμπίλα να μην μπορεί να διαχειριστεί την κατάσταση, ενώ η Ελένη Φιλίνη δεν έβρισκε λόγια για να εκφράσει τον πόνο της.

Σε άσχημη κατάσταση ο Μπιμπίλας και η Φιλίνη μετά την κηδεία του γιου του Οδυσσέα Σταμούλη

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι επειδή είμαστε, όχι μόνο συνάδελφοι, αλλά και πάρα πολύ φίλοι με τον Οδυσσέα και τον αδελφό του (Ισίδωρο Σταμούλη). Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε εδώ, γιατί αυτό είναι ένα γεγονός τόσο τραγικό που δεν μπορεί να το διαχειριστεί κανείς», είπε αρχικά ο Σπύρος Μπιμπίλας στις κάμερες.

«Τραγικές στιγμές! Στον Οδυσσέα δεν μπορείς να πεις λόγια. Όταν χάνεται ένα παιδί, δεν μπορείς να πεις λόγια. Λόγια δεν υπάρχουν. Τίποτα» δήλωσε, έπειτα, η Ελένη Φιλίνη.

Το βασικό λάθος σύμφωνα με τον Τσιμπίδη, που στοίχισε την ζωή του παιδιού

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος, Θοδωρής Τσιμπίδης μίλησε σήμερα 11/8 στην εκπομπή της ΕΡΤ, Συνδέσεις, για την τραγωδία στους Φούρνους Ικαρίας. Δυστυχώς ο γιος του Οδυσσέα Σταμούλη πέθανε κολυμπώντας στη θάλασσα.

Η μητέρα από τις 2 το μεσημέρι ενημέρωσε πως χαθεί ο γιος της και αμέσως ενημέρωσε το Λιμεναρχείο, ενώ από το μεγάφωνο, πληροφόρησε ο Δήμαρχος τον κόσμο για την εξαφάνιση του και έκανε έκκληση αν κάποιος το έχει δει να ενημερώσει. Τελικά το παιδί ανασύρθηκε από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του. Εντοπίστηκε μπλεγμένος στα σχοινιά σημαδούρας, πιθανόν λόγω της θαλασσοταραχής που επικρατούσε.

Δείτε επίσης που βρίσκεται ο ηθοποιός Οδυσσέας Σταμούλης μετά τον πνιγμό του γιου του!

«Το παιδί είχε φάει. Αυτό είναι το πρώτο και βασικό λάθος. Είναι ένα νησί που όλοι οι άνθρωποι και ειδικά τα νέα παιδιά είναι όλη μέρα στη θάλασσα και φαντάζομαι αυτό με το φαγητό βασικά αφορά πάρα πολύ κόσμο και το βλέπουμε κάθε μέρα. Δεν ξέρω γιατί πρέπει να φτάνουμε σε αυτό το σημείο δηλαδή για να το συνειδητοποιούμε.

Είναι αυτή η έλλειψη γνώσης για τη θάλασσα, η έλλειψη σεβασμού, η υπερβολική χαλάρωση απέναντι στη θάλασσα. Μην ξεχνάτε ότι έχουμε πάρα πολλά θύματα φέτος. Πέρσι είχαμε 340 θανάτους στη θάλασσα, κανείς από αυτούς δεν προέρχεται ούτε από καρχαρίες ούτε από άλλο κάποιο θαλάσσιο είδος. Είναι όλα από ατυχήματα και μάλιστα ανθρωπογενή ατυχήματα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Για να πει σε άλλο σημείο: «Είναι απίθανο να υπάρχουν δίχτυα στην περιοχή. Το πιο πιθανό είναι το παιδάκι στην προσπάθειά του να κρατηθεί στην επιφάνεια να τύλιξε το χεράκι του γύρω από το σκοινί της σημαδούρας. Σημαδούρα έπρεπε να υπάρχει ώστε να οριοθετεί το σημείο κολύμβησης. Δεν νομίζω ότι ήταν δίχτυα».

«Αν δεν κάνουμε κάτι θα χάσουμε και άλλα παιδάκια. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ναυαγοσώστης πουθενά στα νησιά. Οι δήμοι έχουν ενοικιάσει τις παραλίες, έχουν εισπράξει τα λεφτά και προκαταβολικά μάλιστα και δεν έχουν φροντίσει να υπάρχουν ναυαγοσώστες. Δεν έχουν οριοθετηθεί πουθενά οι παραλίες. Όπου κι αν πάτε θα δείτε ένα ανακάτεμα. Άνθρωποι, βάρκες, φουσκωτά κτλ. Δηλαδή από τύχη δεν θρηνούμε παραπάνω θύματα. Να μην ανοίξει η παραλία αν δεν υπάρχει ναυαγοσώστης. Πρέπει να πάρουμε σοβαρά την ασφάλεια των λουόμενων», είπε στη συνέχεια.