Μπαμπάς για δεύτερη φορά Έλληνας μπασκετμπολίστας - Η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Να τους ζήσει!

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Μπαμπάς για δεύτερη φορά Έλληνας μπασκετμπολίστας - Η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι

Άλλοι παντρεύονται και άλλοι κρατούν στα χέρια τους για πρώτη φορά τα παιδιά τους τους τελευταίους μήνες στην εγχώρια showbiz. Μία ημέρα μετά τον δεκαπενταύγουστο ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα για έναν από τους πιο διάσημους και επιτυχημένους παίκτες μπάσκετ του Ολυμπιακού!

Του είχε γίνει πρόταση να ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής Ομάδας στο Άμπου Ντάμπι, ωστόσο ο ίδιος γνωρίζοντας πως η σύζυγός του περιμένει το δεύτερο παιδί τους, αποφάσισε να παραμείνει στην Ελλάδα για να βρίσκεται στο πλευρό της και να μην χάσει στιγμή.

Αυτός ο μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού έγινε μπαμπάς για δεύτερη φορά

Ο λόγος για τον Κώστα Παπανικολάου, η σύζυγος του οποίου γέννησε την Τετάρτη 16/8 ένα υγιέστατο κοριτσάκι, όπως φαίνεται από το post του Ολυμπιακού στο twitter.

«Συγχαρητήρια για τη νέα σας άφιξη! Είθε όλα τα αστέρια να ευθυγραμμιστούν για να φέρουν την αυξανόμενη οικογενειακή σας υγεία και αγάπη!», έγραφε η ανάρτηση.

Δείτε επίσης: «Θα γίνω ΜΑΜΑ» - Αγαπημένη δημοσιογράφος του MEGA ανακοίνωσε τα ευχάριστα φωτογραφίζοντας την φουσκωμένη της κοιλίτσα

Η σύζυγος και η κόρη του

Ποιος είναι ο Κώστας Παπανικολάου

Ο Κωστας Παπανικολάου γεννήθηκε στα Τρίκαλα, στις 31 Ιουλίου 1990 και είναι Έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, ο οποίος αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ / πάουερ φόργουορντ για τον Ολυμπιακό. Έχει ύψος 2.05 μ. Συμπεριλαμβάνεται στους καλύτερους αμυντικούς στην ευρώπη ενω αναγνωρίστηκε ως ο Καλύτερος Αμυντικός της Ευρωλίγκας το 2018 από το Eurohoops.net.

Ο Παπανικολάου ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ σε μικρή ηλικία στις εφηβικές ομάδες του Πρωτέα Γρεβενών και του Άρη και έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Α1 με τον Άρη τη σεζόν 2008-09. Το 2009, πήρε τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη κάτω των 22 του Ελληνικού Πρωταθλήματος και επίσης πήρε μετεγγραφή στον Ολυμπιακό.

Τη σεζόν 2011-12, κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη, όπου αναδείχθηκε Πολυτιμότερος Παίκτης του τελικού, καθώς και το Πρωτάθλημα Ελλάδας, νικώντας στους τελικούς τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ νικών 3-2. Την επόμενη χρονιά κατέκτησε με τον Ολυμπιακό την Ευρωλίγκα, για 2η συνεχόμενη φορά.

Ο Παπανικολάου επιλέχθηκε στο νούμερο 48 του NBA Ντραφτ 2012 από τους Νιου Γιορκ Νικς. Ωστόσο, λίγο καιρό αργότερα τα δικαιώματά του παραχωρήθηκαν στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Την 1η Ιουλίου 2013, τα δικαιώματα του Παπανικολάου απέκτησαν οι Χιούστον Ρόκετς, μαζί με 2 μελλοντικά ντραφτ πικ, σε μια ανταλλαγή που έστειλε τον Τόμας Ρόμπινσον στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Τον Ιούλιο του 2013, πήρε μεταγραφή στην ισπανική Μπαρτσελόνα, ενώ το 2014 μετακινήθηκε στους Χιούστον Ρόκετς. Το 2015, μετακόμισε στους Ντένβερ Νάγκετς όπου αγωνίστηκε μέχρι τις αρχές του 2016.

Το καλοκαίρι του 2016, επέστρεψε στον Ολυμπιακό όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ως μέλος της Εθνικής ομάδας Εφήβων, ο Παπανικολάου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2007 και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2009, στη Ρόδο, όπου πήρε και τον τίτλο του Πολυτιμότερου Παίκτη του τουρνουά. Επίσης, κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2009 με την Εθνική Ομάδα Νέων.

Τον Αύγουστο του 2009, έκανε το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών σε ένα φιλικό αγώνα. Το 2010 κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Εθνική Νέων, όπου κατατάχθηκε στην καλύτερη ομάδα του τουρνουά.

Το 2011, πήρε θέση στην Εθνική Ανδρών, με την οποία συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ 2011 της Λιθουανίας, στο οποίο η Ελλάδα κατέκτησε την 6η θέση.

Ένας παίκτης ο οποίος με την ενέργεια και την αθλητική του ικανότητα γεμίζει κάθε γωνία του παρκέ. Πρόκειται για έναν μοντέρνο γκαρντ-φόργουορντ, με ευχέρεια να αγωνιστεί τουλάχιστον σε τρεις θέσεις (2-3-4) με μεγάλη επιτυχία. Είναι καλός σουτέρ τριών πόντων ενώ λατρεύει να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να τελειώνει πολλές φορές τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα. Διαθέτει παροιμιώδη νοοτροπία νικητή και χάρη σε αυτήν έχει ήδη πανηγυρίσει πολλούς τίτλους σε εθνικό αλλά και συλλογικό επίπεδο. Εξαιρετικός αμυντικός, χάρη στα μακριά του άκρα και τις αλτικές του ικανότητες, ενώ τον βοηθάει στο παιχνίδι του το γεγονός ότι είναι αριστερόχειρας.

Πηγή: Βικιπαίδεια