«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σωθούμε» - Φρίκη για την Ελένη Χατζίδου με την φωτιά στον Έβρο

Καίει για 4η συνεχόμενη ημέρα

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η φωτιά στην Αλεξανδρούπολη και στον Έβρο καίει για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, αφήνοντας στο πέρασμά της στάχτες, σκορπίζοντας τον τρόπο στους κατοίκους της περιοχής οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να μη κινδυνεύσουν.

Η Ελένη Χατζίδου, η οποία κατάγεται από εκεί, παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις δηλώνει συγκλονισμένη και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να προσεύχεται στο Θεό για να σταματήσει η πυρκαγιά και να μην υπάρξουν θύματα.

Δείτε επίσης: «Φωτιά πάνω από το σπίτι μας» - Στιγμές αγωνίας για την Μελίνα Μακρή

Οι αναρτήσεις της Ελένης Χατζίδου για την φωτιά στον Έβρο

Την Τρίτη 22/8 μάλιστα, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μερικά stories σχετικά με όσα συμβαίνουν εκεί, σοκάροντας με το βίντεο από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στα Λουτρά Έβρου, το οποίο έχει καταστραφεί πια ολοσχερώς.

Ελένη Χατζίδου φωτιά στον Έβρο
Instagram / Ελένη Χατζίδου

«Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σωθούμε από αυτό το χάος», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ελένη Χατζίδου φωτιά Έβρος
Instagram / Ελένη Χατζίδου

Ανατριχίλα με την μεταφορά των βρεφών από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης μετά τη φωτιά

Κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση του νοσοκομείου της πόλης, στο οποίο, ανάμεσα στους υπόλοιπους ασθενείς, βρίσκονταν και πολλά νεογέννητα μωρά.

Η κάμερα του OPEN και της εκπομπής Ώρα Ελλάδος βρέθηκε εκεί και κατέγραψε τη μεταφορά των νεογνών, προκαλώντας ανατριχίλα με τις εικόνες που προβλήθηκαν στον αέρα την Τρίτη 22/8. 11 νεογνά, λοιπόν, μεταφέρθηκαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, τα ξημερώματα, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με ferry boat το οποίο λειτουργεί ως πλωτό νοσοκομείο πλέον.

Δείτε επίσης: «Παναγία μου, Χριστέ μου!» - Η στιγμή που σπίτι εκρήγνυται ακριβώς πίσω από την ρεπόρτερ του ALPHA τώρα

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως 65 ασθενείς μεταφέρθηκαν επιπλέον, με ασφάλεια, εντός του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ενώ ολοκληρώθηκε και η μεταφορά 14 ατόμων με πλωτό από τη θαλάσσια περιοχή Μάκρη προς το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για προληπτικούς λόγους.