«Εθνική τραγωδία κατ' επανάληψη» - Συντετριμμένη η Ράνια Θρασκιά

Η ανάρτηση για τις φωτιές

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Instagram / Ράνια Θρασκιά
Instagram / Ράνια Θρασκιά

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι μετά το φωτιά που ξέσπασε στον Έβρο, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν και δύο παιδιά, και η είδηση αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ραγίζει καρδιές. Πολλοί είναι, μάλιστα, εκείνοι οι οποίοι ξέσπασαν για το γεγονός αυτό (δείτε εδώ την οργισμένη ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου), ανάμεσα στους οποίους είναι και η Ράνια Θρασκιά.

Η ίδια προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μιλώντας για τις καταστροφές που προκαλούν κάθε χρόνο οι πυρκαγιές που ξεσπούν, χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εκφράζοντας την θλίψη και την απογοήτευσή της.

Η ανάρτηση της Ράνιας Θρασκιά για τις φωτιές

«Απανθρακώθηκε η ζωή. Τα όνειρα τόσων ανθρώπων που γεννήθηκαν στην απελπισία και έγιναν στάχτη, η φύση με τα δέντρα και τα ζώα της. Η ελπίδα μας, η ευθύνη τους. Εθνική τραγωδία κατ’ επανάληψη», έγραψε συγκεκριμένα.

Ράνια Θρασκιά φωτιές

Αυτός είναι ο ήρωας της πυρκαγιάς στη Φυλή

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral μία φωτογραφία ενός νεαρού άνδρα ο οποίος όσο η φωτιά έκαιγε στη Φυλή, εκείνος έμπαινε ανάμεσα στις φλόγες για να σώσει τα σκυλάκια, τα άλογα και τα γαϊδουράκια της περιοχής, τα οποία ήταν δεμένα και κινδύνευαν να γίνουν στάχτη μαζί με τα σπίτια και τις περιουσίες τόσων ανθρώπων.

Ο κόσμος τον χαρακτηρίζει "ήρωα" για το θάρρος του και όχι άδικα! Μέχρι στιγμής, όμως, επρόκειτο για έναν αφανή ήρωα, χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητά του. Η σύζυγός του, ωστόσο, αποκάλυψε ποιος είναι και με μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook μίλησε για εκείνον με τα πιο όμορφα λόγια θαυμασμού.

Δείτε επίσης: Φωτιά στη Φυλή: Έκκληση για βοήθεια - Αγνοείται 77χρονος στη Χασιά

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Ρόδη. Η καλή του, Ελίνα, έγραψε χαρακτηριστικά: «Αυτός που βλέπετε να τρέχει μέσα στις φωτιές για να σώσει τα πλάσματα αυτά είναι ο άνθρωπος μου! Είναι ο άντρας μου και πατέρας του παιδιού που περιμένουμε! Δεν θέλω ήρωες! Θέλω τον άνθρωπο μου ασφαλή και υγιή στο σπίτι μας!

ΓΙΑΤΊ ΓΙΑ ΜΈΝΑ ΕΊΝΑΙ ΉΡΩΑΣ ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ!Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΉΡΩΑΣ!!!Στους παλικαράδες που λένε ότι "γαμιούνται αυτοί που έφυγαν τρέχοντας" έχω να πω πως υπάρχουν γυναίκες με παιδιά εκεί έξω που περιμένουν τους άντρες τους και παιδιά που περιμένουν τους μπαμπάδες τους να γυρίσουν στο σπίτι, και όχι στάχτες, μετάλλια ανδρείας και ηρωισμού!!

Τι να τον κάνω εγώ τον ήρωα αν χάσω τον άνθρωπο μου και το παιδί μου δεν γνωρίσει τον πατέρα του? Όχι άλλους ήρωες!!! Ανθρώπους ζωντανούς θέλουμε!!! Βαρεθήκαμε να κλαίμε για τους ήρωες που χάνονται σε κάθε καταστροφή!!!».