«Δεν είναι 16 απανθρακωμένοι λαθρομετανάστες, είναι...» - Η οργισμένη ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου για τους νεκρούς στον Έβρο

Ξέσπασε η ηθοποιός

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τρίτη 22/8 ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, προχώρησε σε ανακοίνωση για την φωτιά στον Έβρο, αποκαλύπτοντας πως βρέθηκαν 18 απανθρακωμένοι άνθρωποι στην περιοχή, σοκάροντας το πανελλήνιο.

«Στην πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης, σε επιτόπιο έλεγχο από στελέχη της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή του Άβαντα εντοπίστηκαν οι σοροί 18 ατόμων πλησίον παραπήγματος. Με δεδομένο ότι από τις γύρω περιοχές δεν έχει υπάρξει καμία δήλωση εξαφάνισης ή αγνοουμένων κατοίκων, διερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για ανθρώπους που εισήλθαν παράτυπα στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι από χθες είχαν σταλεί μηνύματα 112 εκκένωσης της ευρύτερης περιοχής. Σημειώνεται ότι τα μηνύματα μεταδίδονται και σε κινητά από ξένα δίκτυα που βρίσκονται στην περιοχή. Ήδη από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ενεργοποιηθεί η ομάδα αναγνώρισης θυμάτων καταστροφών. Οι έρευνες σε όλο το μήκος της περιοχής που εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη η πυρκαγιά συνεχίζονται», είπε.

Δείτε επίσης: Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Ανατριχίλα! Η στιγμή που νεογέννητα μωρά μεταφέρονται μετά από εντολή εκκένωσης του νοσοκομείου (Βίντεο)

Η ανάρτηση της Μαριάννας Τουμασάτου για την φωτιά στον Έβρο και τους απανθρακωμένους που εντοπίστηκαν

Στα media, όμως, οι άνθρωποι αυτοί αναφέρονταν ως νεκροί λαθρομετανάστες, κάτι που εξόργισε την Μαριάννα Τουμασάτου, η οποία αναδημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram το post του Θύμιου Κούκιου, τονίζοντας πως πρόκειται για ανθρώπινες ψυχές και τίποτε άλλο.

«Δεν είναι "16 απανθρακωμένοι λαθρομετανάστες" είναι 16 ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σε πυρκαγιά. Επειδή η γλώσσα διαμορφώνει πραγματικότητες», έγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί πως δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 8 ακόμη νεκρούς, ωστόσο οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Δείτε επίσης: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του να σωθούμε» - Φρίκη για την Ελένη Χατζίδου για την φωτιά στον Έβρο

Μαριάννα Τουμασάτου φωτιά στον Έβρο