Σκηνές τρόμου στη φλεγόμενη Φυλή: Καρέ καρέ η διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας - Σοκάρει το βίντεο με τον άντρα που ανέβηκε στη στέγη για να σώσει το σπίτι του

Ανατριχιαστική και η στιγμή που δημοσιογράφος προσπαθεί να σώσει ηλικιωμένο από την κατοικία του που κάηκε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Σκηνές τρόμου στη φλεγόμενη Φυλή: Καρέ καρέ η διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας - Σοκάρει το βίντεο με τον άντρα που ανέβηκε στη στέγη για να σώσει το σπίτι του

Τρομακτικές είναι οι εικόνες που προβλήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 23/8 μέσα από την κάμερα της εκπομπής του MEGA, Live News, που μόλις έκανε πρεμιέρα (δείτε εδώ τα πρώτα λόγια του Νίκου Ευαγγελάτου), καθώς παρουσιάστηκαν βίντεο από τη διάσωση μίας ηλικιωμένης γυναίκας από το σπίτι της στη Φυλή, αλλά και η εξομολόγηση ενός άνδρα που ανέβηκε στη στέγη της κατοικίας του για να την σώσει από τις φλόγες.

Η κυρία Τούλα απομακρύνθηκε με βοήθεια από τους αστυνομικούς και μέσα στον πανικό που επικρατούσε, η ίδια για να δείξει την ευγνωμοσύνη της θέλησε να προσφέρει στις Αρχές λίγο καφέ για να τους ευχαριστήσει.

Τρομακτικά σκηνικά από τη φωτιά στη Φυλή

«Να σας φιλέψω ένα καφεδάκι», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά η ηλικιωμένη γυναίκα, με τον αστυνομικό που την κρατούσε από το χέρι να της απαντά: «Δεν θέλουμε καφέ, θέλουμε να σε πάμε κάπου που θα είσαι ασφαλής. Να είσαι καλά».

Δείτε επίσης: Αυτός είναι ο ήρωας της φωτιάς στη Φυλή: «Αν το παιδί μου δεν γνωρίσει τον πατέρα του;» - Τσακίζει κόκκαλα η σύζυγός του

Ο κ. Γιάννης, επίσης κάτοικος της Φυλής, μίλησε για την προσπάθειά του να σώσει το σπίτι του ανεβαίνοντας στη σκεπή:

«Εχθές ήταν μία τραγική ημέρα, εγώ έφυγα από την Εύβοια γιατί με ειδοποίησαν ότι έχει πάρει φωτιά στη Χασιά το σπίτι ενός φίλου. Η Αστυνομία δεν μας άφηνε να περάσουμε λόγω των καπνών και της χαμηλής ορατότητας, εγώ τους προσπέρασα, ριψοκίνδυνο βέβαια αλλά αναγκαστήκαμε. Με το που ήρθαμε εδώ, όλος ο δρόμος είχε πάρα πολύ καπνό, βάλαμε μία μάσκα στο πρόσωπο και αρχίσαμε να σβήνουμε φωτιές.

Μετά από λίγο ήρθε και η Πυροσβεστική. Ρίξαμε νερό στη στέγη από κάτω, αλλά δεν γινόταν τίποτα, οι πυροσβέστες δεν ανέβαιναν επάνω και αναγκάστηκα εγώ μαζί με ένα ακόμη παιδί να ανέβουμε, να σπάσουμε τα κεραμίδια και να σώσουμε το σπίτι. Δεν γινόταν αλλιώς, γιατί εάν αφήναμε το ένα σπίτι να καεί θα καιγόταν και το άλλο. Το ρισκάραμε. Είπαμε ό,τι γίνει.

Το σπίτι είχε γεμίσει καπνούς, σπάσαμε το σπίτι, αλλά δυστυχώς η φωτιά είχε μπει κάτω από τα κεραμίδια και καιγόταν όλη η σκεπή. Εάν δεν σπάγαμε τα κεραμίδια να ρίξουμε νερό θα χάναμε το σπίτι.

Τρέχαμε όλοι πανικόβλητοι, είχαμε βοήθεια και από άλλους δημότες, ο Δήμος μάς βοήθησε φέρνοντας νερό. Ευτυχώς το σώσαμε το σπίτι και όλα καλά. Ήταν πολύ ριψοκίνδυνο, το καταλάβαμε εκείνη την ώρα, αλλά το βλέπαμε διαφορετικά».

Η στιγμή που δημοσιογράφος προσπαθεί να πείσει ηλικιωμένο να αφήσει το φλεγόμενο σπίτι του

Ένα ακόμη σοκαριστικό βίντεο, ωστόσο, έρχεται και από την Αγία Παρασκευή, όπου ένας ηλικιωμένος άνδρας δεν ήθελε να αφήσει το σπίτι του, παρόλο που εκείνο τυλίχθηκε στις φλόγες, με τον δημοσιογράφο που βρισκόταν στο σημείο να του φωνάζει για να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

«Ελάτε από εδώ! Πάμε έξω! Ελάτε έξω, θα τα φτιάξουμε όλα. Πάμε πάμε πάμε. Πάμε έξω!», του φώναζε ο Κυριάκος Μαντούβαλος.