«Η πληροφορία ήταν λάθος, η είδηση δεν ήταν σωστή» - Το δημόσιο ξεκαθάρισμα του Νίκου Στραβελάκη στον αέρα του OPEN

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Η πληροφορία ήταν λάθος, η είδηση δεν ήταν σωστή» - Το δημόσιο ξεκαθάρισμα του Νίκου Στραβελάκη στον αέρα του OPEN

Την Τρίτη 22/8 μεταδόθηκε στον αέρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN η είδηση πως συνελήφθησαν δύο μετανάστες για εμπρησμό στον Έβρο, κάτι που όμως τελικά δεν είναι αλήθεια, με αποτέλεσμα σήμερα, Τετάρτη 23/8, ο παρουσιαστής του δελτίου, Νίκος Στραβελάκης, μαζί με τον δημοσιογράφο που μετέφερε τα νέα, Αντώνη Τσολναρά, να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Ο τελευταίος εξήγησε πως οι πολίτες είχαν ακινητοποιήσει δύο άντρες, ξένης καταγωγής, θεωρώντας πως είχαν προβεί σε περίεργες κινήσεις, γεγονός το οποίο όφειλαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί, ωστόσο η είδηση της σύλληψης δεν είναι αληθής.

Δείτε επίσης: Σκηνές τρόμου στη φλεγόμενη Φυλή: Καρέ καρέ η διάσωση ηλικιωμένης γυναίκας - Σοκάρει το βίντεο με τον άντρα που ανέβηκε στη στέγη για να σώσει το σπίτι του

Το ξεκαθάρισμα του Νίκου Στραβελάκη για την λανθασμένη είδηση

«Μας είπες ότι η είδηση ήταν διασταυρωμένη από δύο αστυνομικές πηγές η συγκεκριμένη πληροφορία. Είναι έτσι τα πράγματα; Όντως συνελήφθησαν οι δύο μετανάστες και από ποιους συνελήφθησαν;», ρώτησε αρχικά ο παρουσιαστής.

«Αυτή η καταγγελία έγινε από κατοίκους προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον κόμβο Πετρωτών και τους είπαν να πάνε εκεί. Μέσα σε πολύ λίγα λεπτά είδαμε έντονη κινητικότητα των περιπολικών της αστυνομίας να είναι έτοιμα να αποχωρήσουν από το σημείο για να πάνε σε ένα περιστατικό που φαινόταν επείγον. Πρόλαβα να ρωτήσω τους αστυνομικούς για το τι είχε συμβεί και μου είπαν ότι υπήρχε μία καταγγελία ότι δύο μετανάστες βάζουν φωτιά στις Σάπες και ότι πηγαίνουν προς αυτό το σημείο. Επειδή ήταν σοβαρή η καταγγελία κι όφειλα να διπλοτσεκάρω και να διασταυρώσω την είδηση, έτσι επικοινώνησα με άλλον αστυνομικό της ευρύτερης περιοχής, που ουσιαστικά απάντησε θετικά ότι υπήρχε καταγγελία», απάντησε ο Αντώνης Τσολναράς.

«Από ποιους συνελήφθησαν; Άλλο να υπάρχει καταγγελία από πολίτες κι άλλο οι αστυνομικοί να την αξιολογήσουν ως σοβαρή και να λένε ότι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω», πρόσθεσε τότε ο Νίκος Στραβελάκης, με τον ίδιο να εξηγεί: «Ουσιαστικά είπαν ότι τους έχουν ακινητοποιήσει οι κάτοικοι που ήταν εκεί και κάλεσαν την αστυνομία προκειμένου να τους περάσουν χειροπέδες».

«Άρα, η πληροφορία ήταν λάθος, διότι είναι προφανές ότι οι πολίτες δεν συλλαμβάνουν πολίτες, οι Αρχές το κάνουν αν κρίνουν ότι υπάρχει παράνομη πράξη. Αλίμονο, αν φτάσουμε στο σημείο οι κάτοικοι να ακινητοποιούν πολίτες, θεωρώντας ότι είναι ένοχοι για κάποια έκνομη ενέργεια. Η είδηση δεν ήταν σωστή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο παρουσιαστής.

«Οι αστυνομικοί είπαν ότι υπήρχε η καταγγελία και από τις δύο πηγές, αλλά δεν επιβεβαιώθηκε ότι έγιναν συλλήψεις και η συγκεκριμένη είδηση ήταν λάθος», διευκρίνισε στο τέλος ο δημοσιογράφος και ο Νίκος Στραβελάκης κατέληξε: «Άρα, επρόκειτο για μία καταγγελία και να το ξαναπώ ότι συλλήψεις δεν κάνουν οι πολίτες σε ένα κράτος δικαίου».