«Η δημόσια προσβολή και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που δεν έκανε...» - Η ανακοίνωση της Δουβαρά μετά το σάλο για τις δηλώσεις για τους 18 απανθρακωμένους

«Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου...»

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Η δημόσια προσβολή και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που δεν έκανε...» - Η ανακοίνωση της Δουβαρά μετά το σάλο για τις δηλώσεις για τους 18 απανθρακωμένους

Σάλος ξέσπασε τις τελευταίες ώρες εξαιτίας των δηλώσεων της παρουσιάστριας της ΕΡΤ, Αλεξάνδρας Δουβαρά, για τους 18 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο δάσος της Δαδιάς (δείτε εδώ αναλυτικά), καθώς υποστηρίζεται πως η ίδια θεωρεί ευτύχημα το γεγονός πως δεν χάθηκαν άλλες ανθρώπινες ζωές, πέρα από εκείνων των μεταναστών.

Η ίδια, λοιπόν, παρατηρώντας όλα τα σχόλια που δέχθηκε, την Πέμπτη 24/8 προχώρησε σε μία ανακοίνωση, εξηγώντας πως κατηγορείται για κάτι που δεν είπε και εννοούσε πραγματικά και πως πρόκειται για κάποια προσπάθεια στοχοποίησής της.

Η ανακοίνωση της Αλεξάνδρας Δουβαρά μετά τις δηλώσεις της για τους απανθρακωμένους πολίτες στη Δαδιά

«25 χρόνια στο επάγγελμα και 21 στην ΕΡΤ προσπαθώ πάντα να κάνω τη δουλειά μου με ήθος και ευπρέπεια και θεωρώ τουλάχιστον άδικο να παρερμηνεύονται με χυδαίο τρόπο τα λεγόμενά μου στον τηλεοπτικό αέρα, τις ώρες που καίγεται η Ελλάδα.

Θεωρώ ανήκουστο την ώρα που σπίτια γίνονται στάχτη και που από θαύμα δεν κάηκαν άνθρωποι μέσα σε αυτά ή την ώρα που προσπαθούσαν να σώσουν τους κόπους μιας ζωής, να πιστεύει κάποιος ότι υποτιμώ την ανθρώπινη ζωή. Ότι διαχωρίζω τους μετανάστες από τους Έλληνες.

Κάθε καλόπιστος τηλεθεατής κατάλαβε ότι αυτό που ήθελα να πω ήταν ότι πέρα από την τραγωδία στο δάσος της Δαδιάς, όπου χάθηκαν 18 άνθρωποι, οι έγκαιρες εκκενώσεις οικισμών κατέστησαν επιτυχές να μην θρηνήσουμε ΑΛΛΕΣ ζωές, να μην υπάρξουν ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ανθρώπινες απώλειες. Αν ωστόσο θεωρείται αναγκαία η δημόσια συγγνώμη μου δεν έχω κανένα πρόβλημα να την δώσω, ακόμη και σε όλους εκείνους που με ενέταξαν σε ακροδεξιούς κόλπους.

Η κριτική όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά είναι και απαραίτητη πρωτίστως σε όσους εργαζόμαστε σε Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης. Η δημόσια προσβολή, όμως, και στοχοποίηση ενός δημοσιογράφου για κάτι που επί της ουσίας δεν έκανε είναι το λιγότερο άδικη», ανέφερε.

Δείτε επίσης: «Κατάλαβε τι είπε; Πείτε μου ότι τουλάχιστον ζήτησε συγγνώμη» - Σε κατάσταση σοκ η Ιωάννα Μαλέσκου μετά τις δηλώσεις της Αλεξάνδρας Δουβαρά

Δουβαρά ΕΡΤ