Εκτός αυτοδιοικητικών εκλογών η Βάσια Παναγοπούλου - Η μακροσκελής ανάρτηση για την απόσυρσή της

«Δεν είναι στη φύση μου να είμαι ''διακοσμητικό'' στοιχείο»

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
NDP
NDP

Η Βάσια Παναγοπούλου μπορεί να είναι γνωστή ως ηθοποιός και σκηνοθέτης, ωστόσο πρόσφατα είχε πάρει την απόφαση να δοκιμαστεί σε ένα νέο και εντελώς διαφορετικό κλάδο από αυτό της υποκριτικής, στην πολιτική.

Πιο αναλυτικά, η ίδια είχε ανακοινώσει, πως θα κατέβαινε αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου, στην περιφέρεια Αττικής, αρχικά στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη. Μετά την παραίτηση του μάλιστα, η Βάσια Παναγοπούλου έκανε μια όλο νόημα ανάρτηση (δείτε εδώ).

Στη συνέχεια, εφόσον έγινε γνωστό, πως στη θέση του Πατούλη, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι αυτός, που πλέον ζητάει την ψήφο του λάου, όλοι θεώρησαν, πως η υποψηφιότητα της ηθοποιού ισχύει. Όλα αυτά μέχρι τη Δευτέρα 28/8, που η Παναγοπούλου με ένα post στο Facebook έκανε γνωστό, πως παραιτείται.

Η ανάρτηση της Βάσιας Παναγοπούλου για την παραίτησή της από τις εκλογές

«ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΠΟΣΥΡΩ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΌΤΗΤΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
φίλες και φίλοι μου, θέλω μέσα από την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για τη θερμή υποστήριξη στην απόφαση μου να είμαι υποψήφια στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής.

Είναι τιμή για εμένα να με έχει επιλέξει αρχικά ο Γιώργος Πατούλης και στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς. Διπλή επιλογή και διπλή ευθύνη για εμένα.
Η δύσκολη συγκυρία την οποία βιώσαμε όλοι με τη χώρα μας να καίγεται επιβεβαιώνει την ανάγκη διαχείρισης από έμπειρους και ικανούς ανθρώπους της επόμενης μέρας και για την Αττική μας που σε λίγο θα κληθεί να αντιμετωπίσει ένα δύσκολο χειμώνα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστος και ιδιαίτερα ικανός στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων. Από την πλευρά μου αυτό που για εμένα είναι το παράσημο μου και για το οποίο είμαι υπερήφανη, είναι το πάθος με το οποίο αφοσιώνομαι σε όλους τους τομείς της ζωής μου, είτε ως μητέρα 3 παιδιών είτε ως ηθοποιός είτε ως γεν. γραμματέας της ΠΕΘ (Πανελλήνιας Ένωσης Θεάτρου) είτε ως κήρυκας εθελοντισμού των Special Olympics.

Τις τελευταίες ημέρες προβληματίστηκα δυστυχώς για το πόσο θα καταφέρω να είμαι απόλυτα αφιερωμένη στον αγώνα που θα πρέπει προεκλογικά να δοθεί και αυτό γιατί υπάρχουν επαγγελματικοί λόγοι που με αναγκάζουν να απουσιάσω εκτός Ελλάδος για το επόμενο διάστημα. Τίποτα δεν μου έχει χαριστεί στη ζωή μου και για όσα έχω πετύχει έχω εργαστεί σκληρά.

Δεν πιστεύω στους «προβεβλημένους» υποψήφιους γιατί έχω δώσει μάχες για θέματα που αφορούν τον Πολιτισμό και δεν αρκέστηκα ποτέ στην οποιαδήποτε «αναγνωρισιμότητα» και με αυτή την έννοια δεν είναι στη φύση μου να είμαι «διακοσμητικό» στοιχείο αλλά μόνο απόλυτα ενεργή και μάχιμη. Έχω αυξημένο το αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αναλαμβάνω.

Ως εκ τούτου, ευχαριστώ όλους εσάς που με πιστεύετε και με τιμάτε με την υποστήριξη σας αλλά και τον Νίκο Χαρδαλιά που με τίμησε με την επιλογή του. Αποσύρω την υποψηφιότητα μου στις εκλογές για την Περιφέρεια Αττικής αλλά παραμένω στο πλευρό του σε οτιδήποτε εκείνος κρίνει ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη στους πολίτες της Αττικής στην οποία κατοικώ και μεγαλώνω τα παιδιά μου.

Και φυσικά θα είμαι παρούσα σε κάθε μάχη Οι αγώνες για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε είναι μπροστά μας και οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες. Νίκος Χαρδαλιάς», έγραψε η Βάσια Παναγοπούλου.