«Καλό σου ταξίδι» - Θρήνος για την Αγγελική Νικολούλη

Ο θάνατος που την συγκλόνισε

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Βυθισμένη στο πένθος είναι η Αγγελική Νικολούλη, όπως αποκάλυψε η ίδια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram την Τετάρτη 30/8, καθώς έφυγε σε ηλικία 74 ετών ο Γρηγόρης Πλιάστικας, βετεράνος τερματοφύλακας της Παναχαϊκής, του Πανηλειακού, του Παναιγιάλειου, και όχι μόνο.

Ο ίδιος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του από τον γιο του (δείτε εδώ ποιος ηθοποιός πέθανε και το ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας σήμερα), μετά από φιλανθρωπικό αγώνα, όπως επισήμανε η παρουσιάστρια μέσα από τα story της στο Instagram, σοκάροντας τον Πύργο Ηλείας, από όπου και καταγόταν. Πρόκειται για την ιδιαίτερη πατρίδα της Αγγελικής Νικολούλη, γι' αυτό και η στεναχώρια της είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Η ανάρτηση της Αγγελικής Νικολούλη για τον θάνατο του Γρηγόρη Πλιάστικα

«Καλό σου ταξίδι», έγραψε η ίδια στο προφίλ της.

Αγγελική Νικολούλη θρήνος
Instagram / Αγγελική Νικολούλη

Αγγελική Νικολούλη πλιάτσικας θάνατος
Instagram / Αγγελική Νικολούλη

Ποιος είναι ο Γρηγόρης Πλιάτσικας

Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1949 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε.

Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1966 από την Παναχαϊκή όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1971, με μόνη διακοπή το 1969 λόγω της στρατιωτικής του θητείας.

Την περίοδο 1972-73 φόρεσε την φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ την επόμενη περίοδο, 1973-74, έγινε πάλι παίκτης της Παναχαϊκής που αγωνιζόταν στην Α' Εθνική και είχε κερδίσει από την προηγούμενη περίοδο την συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Αγωνίστηκε με την πατραϊκή ομάδα στην εκτός έδρας ρεβάνς του πρώτου αγώνα (2-1) με αντίπαλο την αυστριακή Γκρατς για τον 1ο Γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1973-74, όπου η Παναχαϊκή νίκησε με 0-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με τον Πλιάτσικα να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση κρατώντας ανέπαφη την εστία του και με τους φιλάθλους να τον ονομάζουν «ήρωα του Γκρατς».

Το 1974 μετέβη στην Βόρειο Αμερική για να γυρίσει στην Ελλάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο 1975-76 όπου αποτέλεσε παίκτη του Α.Ο. Κορωπί. Το 1977 επέστρεψε πάλι στην Παναχαϊκή με τότε προπονητή τον Γιουγκοσλάβο, Λιούμπισα Σπάιτς. Έπειτα φόρεσε την φανέλα του Πανηλειακού, του Αίαντα Γαστούνης, του Παναιγιάλειου και τέλος της ΠΑΕ Πύργος.

Ανηψιός του είναι ο Βασίλης Πλιάτσικας, νυν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Πηγή: Βικιπαίδεια