Σοβαρό τροχαίο για παλαίμαχο παίκτη του Ολυμπιακού - Ανατριχιάζει η φωτογραφία του από το νοσοκομείο

Η κατάστασή του και το δημόσιο ευχαριστώ

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Alexis Alexandris - Facebook
Alexis Alexandris - Facebook

Λίγο μετά το τροχαίο, που είχε πολύ γνωστός Έλληνας ηθοποιός (δείτε εδώ αναλυτικά), την Τετάρτη 30/8 μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook έγινε γνωστό, πως παλαίμαχος παίκτης του Ολυμπιακού τράκαρε και εκείνος.

Από το κρεβάτι του νοσοκομείου θέλησε να μεταφέρει ένα έντονο μήνυμα ο Αλέξης Αλεξανδρής λίγο μετά το τροχαίο του, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον γιατρό του Ολυμπιακού για τη βοήθειά του.

Η ανάρτηση του Αλέξη Αλεξανδρή από το νοσοκομείο

«Η μοίρα μας παίζει πολλές φορές περίεργα παιχνίδια.
Όπως ένα δύσκολο τροχαίο…
Τα μόνα που χρειάζονται για να προχωρήσεις είναι.
Ο καλύτερος άνθρωπος και μέγιστος γιατρός, Χρήστος Θέος
Η οικογένεια του Ολυμπιακού που φρόντισε να πάνε όλα καλά..
Κι η ερυθρόλευκη του Ελ Αραμπι να σκοράρει και στον πόνο..
Υγεία να έχουμε και Ολυμπιακός μέχρι να σβήσει ο ήλιος….», έγραψε ο Αλέξης Αλεξανδρής.

Αλέξης Αλεξανδρής

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Αλέξης Αλεξανδρής (Κιάτο, 21 Οκτωβρίου 1968) είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από τον ερασιτεχνικό σύλλογο της Αναγέννησης Κιάτου και το 1986, σε ηλικία 18 ετών, όντας στέλεχος της Εθνικής Νέων, πήγε στη Βέροια, μετά απο εισήγηση του Τέλη Μπατάκη και αγωνίστηκε στη Β' Εθνική.

Με την ομάδα σημείωσε 10 γκολ μέχρι τον Μάιο του 1988, όταν η Βέροια υποβιβάστηκε στη Β' Εθνική. Συνέχισε να αγωνίζεται με την ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, στο οποίο αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ την περίοδο 1989-90.

Το 1991 πήρε μεταγραφή για την ΑΕΚ, όπου με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και αναδείχθηκε μία φορά πρώτος σκόρερ.

Το 1994, μετά τη λήξη του συμβολαίου, μετακινήθηκε στον Ολυμπιακό. Την περίοδο 1996-97 αναδείχθηκε και πάλι πρώτος σκόρερ. Αξιομνημόνευτο έχει μείνει το τέρμα που σημείωσε εναντίον του Άγιαξ στις 23 Οκτωβρίου 1998 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ (1998-99). Χαρακτηριστικά έχουν μείνει επίσης τα τέρματα του με ανάποδο ψαλίδι

Το 2006 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, έχοντας συνολικά 504 συμμετοχές πρωταθλήματος και 249 τέρματα, καθώς και 48 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με 10 τέρματα. Από αυτά τα 202 σε 408 αγώνες είναι πρώτης κατηγορίας πρωταθλήματος.

Είναι 4ος σκόρερ των εθνικών πρωταθλημάτων με 234 τέρματα μετά τους Θωμά Μαύρο και Αντώνη Αντωνιάδη (260 γκολ) και Κριστόφ Βαζέχα (244 γκολ). Επίσης, μαζί με τον Γιώργο Ανατολάκη και τον Μίμη Δομάζο είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει 10 πρωταθλήματα Ελλάδας. (Ο Αντώνης Νικοπολίδης έχει 11 και ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς 12 πρωταθλήματα).