«Πέρασα δύσκολα! Πήγα με τις πιτζάμες στο Θριάσιο και...» - Συγκλονίζει η Σάσα Σταμάτη για την ψυχιατρική βοήθεια

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ανάρτηση από το νοσοκομείο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ανησυχία προκάλεσε χθες 30/8 η Σάσα Σταμάτη με την ανάρτηση που έκανε στο Instagram από το ψυχιατρικό τμήμα του Θριάσιου. Η δημοσιογράφος μη διστάζοντας και θέλοντας να περάσει ένα δυνατό μήνυμα, αποκάλυψε πως όταν φτάνεις στον πάτο πρέπει να ζητάς βοήθεια - δείτε την ανάρτηση.

Σήμερα Πέμπτη 31/8 έκανε τις πρώτες της δηλώσεις στην εκπομπή Καλοκαίρι Yes. Έκανε λοιπόν μια εξομολόγηση από καρδιάς, μιλώντας για όλες τις δυσκολίες που πέρασε στη ζωή της, κάνοντας αναφορά και στο θάνατο του μπαμπά της ο οποίος είχε μανιοκατάθλιψη 20 χρόνια.

Η εξομολόγηση της Σάσας Σταμάτη

«Δυστυχώς υπάρχει ταμπού στην Ελλάδα. Πέρασα δύσκολα. Ο πατέρας μου είχε μανιοκατάθλιψη, αναγκάστηκα να του κάνω εγκλεισμό δύο φορές στο ψυχιατρείο. Ήταν πολύ δύσκολο. Είχε φύγει από το σπίτι, οι δικοί μου δεν ήθελαν και έπρεπε να πάρω εγώ την απόφαση. Η αστυνομία τον είχε βρει στις γραμμές του τρένου με το αυτοκίνητό του, να κοιμάται», αποκάλυψε με το πάνελ να σοκάρετε.

«Βλέπουμε κι ακούμε, βίασε, σκότωσε, οι άνθρωποι δεν πάνε στον γιατρό. Αν πήγαιναν δεν θα είχαμε όλα αυτά τα πράγματα. Η αφορμή είναι ότι κλάταρα κάποια στιγμή. Τον πατέρα μου τον πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Μια Κυριακή με πήραν τηλέφωνο ότι δεν είναι καλά. Έδινα όλο το μισθό μου εκεί. Μου είπαν ότι δεν είναι καλά και τους είπα να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Εκεί μου είπαν ότι δεν είχε νεφρά, είχε να φάει και να πιει νερό ένα μήνα. Ξεκινήσαμε αιμοκάθαρση και μετά κόλλησε covid κι έφυγε. Τουλάχιστον ξεκουράστηκε. Είμαι περήφανη για τη μάνα μου που του στάθηκε μέχρι τελευταία στιγμή. Για ηθικούς λόγους έκανα αγωγή στο κέντρο αποκατάστασης. Δεν με νοιάζουν τα λεφτά, αν πάρουμε θα τα δώσουμε σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη», ξεκαθάρισε.

Σχετικά με την πρώτη επίσκεψη της στο Θριάσιο, αποκάλυψε: «Υπήρξαν και κάποιες ερωτικές απογοητεύσεις. Ξύπνησα ένα πρωί και είχα μουδιάσει ολόκληρη. Πήγα με τις πιτζάμες στο Θριάσιο και με ταχυπαλμίες. Με επανέφεραν, ανθρώπινα πράγματα».

Η δημόσια συγγνώμη για το περιστατικό σε θεατρική παράσταση

Μεταξύ άλλων και με αφορμή την ψυχική της υγείας, η Σάσα Σταμάτη θέλησε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό που είχε σημειωθεί πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν είχε διακόψει παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου.

«Θέλω να ξέρετε ότι τα λάθη μου τα έχω πληρώσει όλα. Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από όλους τους ηθοποιούς, από την υπουργό Πολιτισμού, από όλους τους καλλιτέχνες. Ζητάω δημόσια συγγνώμη, ήταν λάθος μου. Αγαπάω τους ηθοποιούς, τους λατρεύω. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν δολοφονία χαρακτήρων. Ήταν λάθος μου, έπρεπε να σηκωθώ να φύγω. Ζητάω δημόσια συγγνώμη, έκανα λάθος. Το πλήρωσα. με διέγραψε η ΕΣΗΕΑ, δεν μου μίλαγε κανένας στο τηλέφωνο, δεν μου έδινε κανένας συνέντευξη», είπε.