Ραγίζει καρδιές ο αδερφός της Νταϊάνα - Η αδημοσίευτη φωτογραφία 26 χρόνια μετά το θάνατο της

Ρίγη συγκίνησης για την απώλεια της πριγκίπισσας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ραγίζει καρδιές ο αδερφός της Νταϊάνα - Η αδημοσίευτη φωτογραφία 26 χρόνια μετά το θάνατο της

Ήταν Σάββατο, 30 Αυγούστου 1997, όταν η Νταϊάνα αναχώρησε από το αεροδρόμιο Όλμπια της Σαρδηνίας με ιδιωτικό τζετ και έφτασε στο αεροδρόμιο Λε Μπουγζέτ του Παρισιού μαζί με τον Αιγύπτιο παραγωγό ταινιών Ντόντι Αλ Φαγιέντ, γιο του επιχειρηματία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. Είχαν σταματήσει εκεί καθ' οδόν προς το Λονδίνο, έχοντας περάσει τις προηγούμενες εννέα ημέρες μαζί στο γιοτ Τζόνικαλ του Μοχάμεντ στη γαλλική και ιταλική Ριβιέρα. Είχαν σκοπό να μείνουν εκεί για τη νύχτα. Ο Μοχάμεντ ήταν και παραμένει ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου Ριτζ και διέμενε σε ένα διαμέρισμα στην οδό Αρσέν Χαουζγιέ, σε μικρή απόσταση από το ξενοδοχείο, ακριβώς έξω από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Ο Ανρί Πολ, αναπληρωτής επικεφαλής της ασφάλειας του Ριτζ, είχε λάβει εντολή να οδηγήσει τη μισθωμένη μαύρη θωρακισμένη Mercedes-Benz S280 sedan του 1994 (W140 S-Class) προκειμένου να αποφύγει τους παπαράτσι. Ένα όχημα- δόλωμα έφυγε πρώτο από το Ριτζ από την κύρια είσοδο της Πλατείας Βαντόμ, προσελκύοντας πλήθος φωτογράφων.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η διαθήκη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα - Η εξωπραγματική περιουσία που άφησε πίσω της

Στη συνέχεια, η Νταϊάνα και ο Φαγιέντ αναχώρησαν από την πίσω είσοδο του ξενοδοχείου, στην οδό Καμπόν, γύρω στις 00:20 της 31ης Αυγούστου Ώρα Κεντρικής Ευρώπης, με προορισμό το διαμέρισμα της οδού Αρσέν Χαουζγιέ. Αυτό το έκαναν για να αποφύγουν τους σχεδόν τριάντα φωτογράφους που περίμεναν μπροστά από το ξενοδοχείο. Η Νταϊάνα και ο Φαγιέντ ήταν οι πίσω επιβάτες- ο Τρέβορ Ρις-Τζόουνς, μέλος της ομάδας προσωπικής προστασίας της οικογένειας Φαγιέντ, βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού (δεξιά). Οι επιβαίνοντες δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Αφού έφυγαν από την οδό Καμπόν και διέσχισαν την Πλατεία Κονκόρντ, οδήγησαν κατά μήκος της Ροής του Ρήνου και της Ροής Άλμπερτ 1 - του δρόμου με τα αναχώματα κατά μήκος της δεξιάς όχθης του Σηκουάνα - στην υπόγεια διάβαση της Πλατείας Άλμα.

Στις 00:23, ο Πολ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου στην είσοδο της υπόγειας διάβασης Γέφυρας της Άλμα. Το αυτοκίνητο χτύπησε ένα διερχόμενο FIAT, εξετράπη προς τα αριστερά του οδοστρώματος δύο λωρίδων κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με τη δέκατη τρίτη κολόνα που στήριζε την οροφή, καθώς δεν υπάρχουν προστατευτικές μπάρες.

Η Νταϊάνα, η οποία καθόταν στο πίσω δεξί κάθισμα του συνοδηγού, είχε επίσης τις αισθήσεις της αλλά τραυματίστηκε σοβαρά. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο, γράφει η βικιπαίδεια.

Σήμερα 31/8, 26χρόνια μετά το θάνατο της, ο αδερφός της προχώρησε σε μια πολύ συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ του στο Twitter.

Η ανάρτηση του αδερφού της Νταϊάνα 26 χρόνια μετά το θάνατό της

Συγκεκριμένα, Τσαρλς Σπένσερ δημοσίευσε μια άγνωστη φωτογραφία από την παιδική τους ηλικία χωρίς να γράψει κάτι. Τα σχόλια ωστόσο που δέχτηκε ήταν πολλά.