«Γιάννη μου, γλυκέ μου, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί...» - Ένταση ανάμεσα σε Πιερίδη & Μπούτο στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Τι συνέβη

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Γιάννη μου, γλυκέ μου, ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί...» - Ένταση ανάμεσα σε Πιερίδη & Μπούτο στον αέρα του Καλοκαίρι Yes

Ο Μαρκέλλος Νύκτας παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής του OPEN, Καλοκαίρι Yes, και σχολίασε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας παράλληλα για την ομοφοβία (δείτε εδώ το κακόβουλο μήνυμα που δέχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και την απάντησή του).

«Θα γίνει η γνώμη μου σεβαστή από ανθρώπους που είναι ομοφοβικοί; Εδώ ακόμα μας λένε ότι δεν μας ενδιαφέρει τι κάνεις στο κρεβάτι σου, αρκεί να μην ενοχλείς. Γραφικά. Ότι εμάς δεν μας αφορά. Τι δεν σας αφορά; Πρέπει να γίνει καλύτερος ο κόσμος και να δεχθούν αυτούς τους ανθρώπους, γιατί είναι ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας μας. Είναι σκληρός χώρος εδώ. Εδώ φορούν οι άντρες μία βερμούδα με την τρίχα να κρέμεται από κάτω και οι γυναίκες δεν φορούν φούστα. Φορούν παντελόνια. Είναι δυνατόν μία γυναίκα να μην φοράει φούστα;», επισήμανε.

Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν μία μικρή ένταση έπειτα ανάμεσα στην Μαριάντα Πιερίδη και τον Γιάννη Μπούτο έπειτα, με την παρουσιάστρια να τονίζει στον συνεργάτη της πως θα πρέπει να προσέχει πολύ τον τρόπο που εκφράζεται όταν μιλά για τόσο ευαίσθητα θέματα.

Ένταση ανάμεσα στη Μαριάντα Πιερίδη και τον Γιάννη Μπούτο στο Καλοκαίρι Yes

«Στην Ελλάδα του 2023 δεν μπορείς να πεις τη γνώμη σου, γιατί θα θεωρηθείς ρατσιστής, σεξιστής ή ομοφοβικός. Στην Ευρώπη είμαστε η τελευταία χώρα σε ελευθερία λόγου. Δεν είναι έτοιμη η ελληνική κοινωνία γι' αυτό το πράγμα. Δεν είναι ότι δεν έχουμε τον τρόπο. Κάνουμε τους προοδευτικούς, χωρίς να έχουμε γίνει όντως», είπε αρχικά ο Γιάννης Μπούτος σχετικά με την αποδοχή των γκέι.

Και η Μαριάντα Πιερίδη επισήμανε: «Γιαννάκη μου γλυκέ, σ’ αγαπώ! Μήπως εσύ δεν είσαι έτοιμος; Μου αρέσει που έχεις πάρει φόρα, αλλά δεν έχει να κάνει με προοδευτικούς και με συντηρητικούς. Δέχομαι ότι ο καθένας έχει τη γνώμη του, δέχομαι και τη δική σου την άποψη εννοείται, απλά ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί σε μερικές έννοιες. Αυτό, τίποτα άλλο».

Με τον ίδιο να επιμένει, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μαρκέλλου: «αυτό θέλω να πω, ότι είδα έναν άνθρωπο που είπε πράγματα που άλλοι φοβούνται. Αυτό που είπε ο Μάρκελλος Νύκτας, ότι μια γυναίκα γιατί να μη φοράει φούστα και να φοράει παντελόνια, δεν το είπε ρατσιστικά».

«Δεν το πήγε εκεί, δεν το είπε κοινωνικά, το είπε στυλιτιστικά. Όχι βέβαια, τι λες; Αυτό πρέπει να είσαι πολύ κακοπροαίρετος για να το παρεξηγήσεις. Έχει να κάνει με την παιδεία κάθε ανθρώπου», κατέληξε η Μαριάντα Πιερίδη.