Πεθανε ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του και της Νταϊάνα

Η ανακοίνωση της οικογένειας του

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πεθανε ο πατέρας του Ντόντι Αλ Φαγιέντ, 26 χρόνια μετά τον θάνατο του και της Νταϊάνα

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ. 26 χρόνια πριν ο γιος του Ντόντι και η Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέθαναν σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Ιουλίου 1997.

Η ανακοίνωση της οικογένειας του Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ

«Η κυρία Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, τα παιδιά και τα εγγόνια της επιθυμούν να επιβεβαιώσουν ότι ο αγαπημένος σύζυγός της, πατέρας και παππούς τους, Μοχάμεντ, απεβίωσε ειρηνικά από γηρατειά την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023. Απόλαυσε μια μακρά και γεμάτη συνταξιοδότηση περιτριγυρισμένος από τους αγαπημένους του. Η οικογένεια έχει ζητήσει να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτή τη στιγμή», ανακοίνωσε η οικογένεια του.

Δείτε επίσης: Βυθίστηκε στη Μεσόγειο το γιοτ της Πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Αλ Φαγιέντ - Επέβαιναν 7 άτομα

Ποιος ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του 1960, αποτελώντας από νωρίς κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη του Ντουμπάι, ενώ αργότερα αγόρασε μαζί με τα αδέλφια του το House of Fraser, στο οποίο ανήκε το Harrods, καθώς και το ξενοδοχείο Ritz στο Παρίσι.

Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν παντρεμένος με τη Σαμίρα Κασόγκι από το 1953 έως το 1956 και είχε έναν γιο, τον Ντόντι. Το 1985, ο Φαγιέντ παντρεύτηκε τη Φινλανδή σοσιαλιτέ και πρώην μοντέλο Heini Wathén με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Ο Ντόντι είχε σχέση με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν σκοτώθηκαν και οι δύο σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997. Μετά το δυστύχημα, ο Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ ξεκίνησε τη δική του ιδιωτική έρευνα. Το 2008, έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Ντόντι και η Νταϊάνα σκοτώθηκαν εξαιτίας της οδήγησης του Πολ υπό την επήρεια αλκοόλ, του γεγονότος ότι κανένας από τους δύο δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας αλλά και εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης οδήγησης των παπαράτσι που τους καταδίωκαν στους δρόμους του Παρισιού.

Ωστόσο, ο Αλ Φαγέντ φέρεται να μουρμούρισε στους δημοσιογράφους καθώς έφευγε από το δικαστήριο: «Το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για φόνο»