Έφυγε από τη ζωή επιτυχημένος τραγουδιστής έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του

Η περιουσία του εκτιμάται αγγίζει τα 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Unsplash/David Tomaseti
Unsplash/David Tomaseti

Θλίψη προκαλεί η είδηση πως ένας πολύ επιτυχημένος τραγουδιστής που θα μείνει στην ιστορία, έφυγε από τη ζωή την 1 του Σεπτέμβρη, έχοντας στο πλευρό του την οικογένεια του και όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Την είδηση γνωστοποίησε η οικογένεια του (μετά το θάνατο του πατέρα του Ντόντι Αλ Φαγιέντ) με μια φωτογραφία του και ένα πολύ συγκινητικό βίντεο σχετικά με τις τελευταίες ώρες της ζωής τους πριν αφήσει την τελευταία του πνοή

Αυτός ο τραγουδιστής πέθανε

«Ο Τζίμι πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του πνοή και θα λείψει απεριόριστα σε τόσους πολλούς», έγραψαν.

Λίγα λόγια για τη ζωή του

Ο Τζίμι Μπάφετ άρχισε να παίζει μουσική στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης, προτού δημιουργήσει το πρώτο του συγκρότημα. Αργότερα, εργάστηκε στο περιοδικό Billboard και να δοκίμασε την τύχη του, ως τραγουδιστής. Τη δεκαετία του ’70 έγινε το μεγάλο "μπαμ" στην καριέρα του.

Το «Μαργαρίταβιλ» κυκλοφόρησε το 1977, το οποίο τον έκανε γνωστό εκτοξεύοντας στα ύψη την φήμη του. Έγινε διάσημος για το μοναδικό του στυλ μουσικής που ονομάζεται “Gulf and Western”, το οποίο συνδυάζει στοιχεία κάντρι, παραδοσιακής ροκ, ποπ και μουσικής της Καραϊβικής, με τροπικά λυρικά θέματα.

Μετά το θάνατο του η αξία της περιουσίας του αγγίζει τα 1 δις δολάρια.